Tako naj bi se odločila Levica

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
V stranki Levica naj bi kmalu tudi uradno razkrili rezultate strankarskega referenduma.
Oglej si celoten članek

Na njem se je članstvo odločalo o podpori projektnemu sodelovanju z manjšinsko vlado Marjana Šarca. Po neuradnih informacijah naj bi bila podpora prepričljiva.

Svet stranke Levica je namreč zavrnil vstop v koalicijo, ki jo sestavlja prvak LMŠ Šarec, ocenil pa, da je osnutek koalicijske pogodbe, o kateri so se pogajali, zadovoljiva osnova za pripravo sporazuma o projektnem sodelovanju z manjšinsko vlado. Podporo tej oceni so v stranki med člani preverjali v minulih dneh na internem referendumu. Izrekanje na referendumu se je končalo opolnoči.

Koordinator Levice Luka Mesec je že ob najavi referenduma ocenil, da s podporo ne bo težav, in po neuradnih informacijah naj bi imel prav. Uradno pa bodo v stranki rezultate predstavili predvidoma ob 17. uri.

Vodstvo Levice se je sicer v teh dneh s peterico strank LMŠ, SD, SMC, SAB in DeSUS že usklajevalo o partnerskem sporazumu in o protokolu sodelovanja, ki pa ga še niso dokončno uskladili. Predsedniki strank se bodo na to temo znova sestali v petek.

Slovenija Levica: Pri ključnih zadevah glede protokola še vedno nismo prišli skupaj!

Koalicija Huda trenja v koalicijskem peterčku

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 18:08 9. Avgust 2018.

    In zdaj bodo za vsako odločitev izvedli referendum in za to ter štetje glasov potrebovali teden dni.

  • 17:33 9. Avgust 2018.

    Sorry izrazu, ampak Luka Mesec ima premalo izkušenj z vodenjem stranke. Zelen kot trava spomladi, pa na čelu stranke? Kje …

  • 17:30 9. Avgust 2018.

    Vse nagnat in volit čisto nove ljudi. Slabše ne more biti.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.