Tako se je na nedeljski incident odzval mariborski župan

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič zaradi obtožb o napadu na 13-letnika ne bo odstopil.
Oglej si celoten članek

Saša Arsenovič je v izjavi dejal, da dogodek obžaluje in se opravičuje najstnikom in njihovim staršem. Ob tem se opravičuje še Mariborčanom in Mariborčankam, ker ni deloval pravilno. "Kljub žalitvam in objestnosti bi moral manj burno ravnati." Kot je pojasnil, je želel fanta le ustaviti in poučiti, da se s skupno lastnino tako ne ravna. "Ker je bil fant nemiren, komunikacija ni bila mogoča," je povedal.

"Še enkrat se za svoje dejanje opravičujem, se pa sprašujem, kam ta družba gre, če je otrok celo vedel, da sem župan, pa mi je govoril takšne besede, ki jih pred vami ne morem izgovoriti. Ki vpričo več nas poškoduje tujo lastnino, odtuji vse žogice, ki so bile namenjene drugim otrokom, ko pa ga na to opozoriš, si deležen še žaljivk. Mislim, da si tudi takšnih otrok ta družba niti ne želi, niti ne zasluži."

Fanta ni ne davil in ne udaril, je dejal in dodal, da ga je prijel za roko. Po njegovem ima vsaka medalja dve plati, "eno smo slišali od nekoga, ki ga ni bilo na kraju dogodka, eno pa smo slišali zdaj".

 

Fanta je povabil na srečanje. "Glede na to, da ni naredil prav ne on ne jaz, bi bil mogoče čas, da se srečava, lahko tudi s starši, in da poskušamo narediti skupaj kaj dobrega," je dejal.

Fantov oče po poročanju časnika Večer ne sprejema županovega opravičila. "S svojo izjavo me je še dodatno prizadel in ponižal," je povedal. "Človek, ki ne obvladuje stresa, nima kaj iskati na taki funkciji," je še dodal.

Spomnimo: Po poročanju Večera se je incident zgodil pozno popoldan, ko je skupina šestih otrok v bližini teniških igrišč Branik iz koša za smeti vzela nekaj rabljenih teniških žogic. Mimo naj bi prišel župan, jih oklical za lopove in pozval, naj ukradene žogice vrnejo. 

Pri tem je napadel 13-letnega fanta in ga lažje telesno poškodoval, je za časopis zatrdil fantov oče. Oče 13-letnika je napad prijavil na policijo in podal predlog za pregon zoper župana zaradi domnevnega kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe. Po besedah očeta je Arsenovič otroka tudi davil. 

Župan se je na incident najprej odzval pisno, kot je zapisal, se je odzval na “očitni vandalizem” in “najstnike opozoril, da se tuje lastnine ne uničuje”. Potem je bil po lastnih navedbah deležen žaljivk in grobih zmerjanj prisotnih otrok. Včeraj so mariborski policisti potrdili, da so prejeli ustno kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe.

dezurni@styria-media.si

Slovenija Mariborski župan napadel 13-letnika

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 06:58 21. April 2022.

    Problem vandalizma je pomanjkanje nadzora in ukrepanje policije in redarjev ! Nogometne tekme so primer ko policija ni sposobna ustaviti …

  • 16:29 20. April 2022.

    Bravo župan, za svoje mesto bi se morali vsi boriti , ne pa dovolit da nas že 13 letniki terorizirajo.

  • 13:34 20. April 2022.

    Po volitvah bo v MB nujno prišlo do sprememb na policiji prav zaradi vandalizma, huliganov in tatinskih tolp ,ki ropajo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.