Slovenija
11319 ogledov

Mariborski župan napadel 13-letnika

Slovenske novice: Po incidentu mariborskega župana doletelo to - Saša Arsenovič Profimedia
Oče trdi, da je župan njegovega sina davil in ga fizično poškodoval.

Časnik Večer poroča o incidentu, ki naj bi se zgodil na velikonočno nedeljo, v katerem je mariborski župan Saša Arsenovič napadel in lažje telesno poškodoval 13-letnega fanta. Njegov oče je napad prijavil policiji, podal predlog za pregon in se obrnil na uredništvo časopisa. 

Kaj se je dogajalo? 

Kot poročajo novinarji, se je incident zgodil pozno popoldan, ko je skupina šestih otrok v bližini teniških igrišč Branik iz koša za smeti vzela nekaj rabljenih teniških žogic. Mimo naj bi prišel župan, jih oklical za lopove in pozval, naj ukradene žogice vrnejo. 

Kljub temu da so mu otroci povedali, da gre za neuporabne žogice, trenerji pa so jim dovolili, da jih vzamejo iz smeti, je župan vztrajal in jih zmerjal. Kot je povedal oče poškodovanega, so otroci župana ignorirali, se umaknili in odšli po ulici naprej. A Arsenovič se še vedno ni umiril, zato se je njegov sin obrnil in županu zabrusil nekaj krepkih. 

Takrat pa se je po besedah očeta poškodovanega dečka župan na kolesu zagnal proti družbi najstnikov in trčil v nogo njegovega sina, s krmilom pa v hrbet zadel še enega od prijateljev. Kot da to ne bi bilo dovolj, je otroka začel daviti. 

Oče je za Večer pojasnil, da ga je sin, ko se je izvil iz županovega primeža, poklical. Čeprav ni točno razumel, kaj se dogaja, je dojel, da je njegov sin v stiski, zato je takoj prihitel na kraj dogajanja. Župana tam ni bilo več.

Sina je odpeljal na pregled v bolnišnico - zapisnik kaže, da ima na obeh straneh vratu odrgnine in modrice, boli ga tudi koleno. 

Policija zaradi varstva osebnih podatkov ne razkriva podrobnosti.

Arsenovič o vandalizmu, ali je dejansko fizično obračunal z mladoletnikom, ni pojasnil

Arsenovič pa se je zdaj odzval s pisno izjavo. Trdi, da je skupina najstnikov v nedeljo zvečer na teniškem igrišču pred več pričami poškodovala zabojnik za rabljene žoge, ki so namenjene ponovni uporabi, predvsem mlajšim članom kluba. "Ker je šlo za očitni vandalizem, sem se na to odzval in najstnike opozoril, da se tuja lastnina ne uničuje. Opozoril niso upoštevali. Potem sem bil deležen plazu žaljivk in grobih zmerjanj s strani najstnikov," je navedel.

Ali je dejansko tudi fizično obračunal z mladoletnikom, na dodatno poizvedovanje STA ni pojasnil. Poudaril pa je, da je vandalizem nesprejemljiv. "Na vandalizem sem se in se bom zmeraj odzval. Prav tako menim, da je nedopustno, da se na dobronamerna opozorila starejših najstniki (ali kdorkoli) odzivajo z žaljivkami in zmerjanji. Počakal sem, da je fant poklical očeta in tudi njemu povedal, da je sin poškodoval opremo teniškega kluba in se obnašal povsem nespoštljivo. Dogodku so bili priča tudi drugi. Razumem, da so še otroci in navihani, vseeno pa nimajo pravice uničevati tuje lastnine," je zapisal Arsenovič v sporočilu, ki so ga poslali iz njegovega kabineta.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 24
  • hubertfast 07:02 20.april 2022.

    Odstop takoj.

  • vlado13 21:15 19.april 2022.

    Vem, da so najstniki včasih težki. Ampak fizično obračunavanje z otrokom....se mi ne zdi zrelo za župana. Sicer pa, kar ste volili imate.

  • Friderik1950 20:55 19.april 2022.

    Glede na veliko željo novinarjev, da napišejo kaj 'atraktivnega', je vprašanje kaj se je res dogajalo čisto na mestu.