Tako se med drugim Slovenci pripravljajo na najdražjo zimo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Na priljubljeni spletni strani so zaznali zanimiv nakupovalni trend.
Oglej si celoten članek

V vročih poletnih mesecih se mnogi odločijo za nakup klimatske naprave. Zanimanje standardno naraste maja in junija, julija in avgusta začne upadati, ugotavljajo na ceneje.si.

Nakupni interes ni absoluten, temveč se nekoliko spreminja zaradi razlik v vremenskih razmerah določenega leta. V letu 2020 je bilo zaradi pandemije covida-19 enotno povpraševanje po klimah skoraj skozi celotno leto.

Ogrevanje Izračunali smo, katero ogrevanje bo najdražje in katero se je najbolj podražilo

Na ceneje.si so ugotovili, da v Sloveniji in drugih evropskih državah vse več ljudi kupuje klimatske naprave z namenom ogrevanja med hladnejšimi jesenskimi in zimskimi meseci.

Ob morebitnih težavah z oskrbo s plinom ali pomanjkanju drugih energentov, se želijo mnogi na tak način oskrbeti z alternativnim virom ogrevanja. Foto: Profimedia Klima, klimatska naprava, vročina

Na vseh platformah za primerjalno nakupovanje skupine Heureka so zaznali velik porast nakupov klimatskih naprav. Glede na lanske številke je v Sloveniji zaznati kar 92-odstotno zvišanje.

Na Hrvaškem je nabavni interes zrasel za kar 112 odstotkov. Na Češkem in Slovaškem so zaznali 22-odstotno rast, na Madžarskem 24-odstotno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 17:55 13. Julij 2022.

    Jaz sem nabavil energent tik pred skoki. Bom pa dodal še toplotno črpalko in ni vrag, da ne bi bilo …

  • 15:37 13. Julij 2022.

    Pametni bodo nabavili drva...

  • 12:47 13. Julij 2022.

    Je to razumeti kot, oglaševanje ?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.