Slovenija
16724 ogledov

Tako se med drugim Slovenci pripravljajo na najdražjo zimo

radiator ogrevanje Profimedia
Na priljubljeni spletni strani so zaznali zanimiv nakupovalni trend.

V vročih poletnih mesecih se mnogi odločijo za nakup klimatske naprave. Zanimanje standardno naraste maja in junija, julija in avgusta začne upadati, ugotavljajo na ceneje.si.

Nakupni interes ni absoluten, temveč se nekoliko spreminja zaradi razlik v vremenskih razmerah določenega leta. V letu 2020 je bilo zaradi pandemije covida-19 enotno povpraševanje po klimah skoraj skozi celotno leto.

ogrevanje Ogrevanje Pod streho Izračunali smo, katero ogrevanje bo najdražje in katero se je najbolj podražilo

Na ceneje.si so ugotovili, da v Sloveniji in drugih evropskih državah vse več ljudi kupuje klimatske naprave z namenom ogrevanja med hladnejšimi jesenskimi in zimskimi meseci.

Ob morebitnih težavah z oskrbo s plinom ali pomanjkanju drugih energentov, se želijo mnogi na tak način oskrbeti z alternativnim virom ogrevanja.

Klima, klimatska naprava, vročina | Avtor: Profimedia Profimedia

Na vseh platformah za primerjalno nakupovanje skupine Heureka so zaznali velik porast nakupov klimatskih naprav. Glede na lanske številke je v Sloveniji zaznati kar 92-odstotno zvišanje.

Na Hrvaškem je nabavni interes zrasel za kar 112 odstotkov. Na Češkem in Slovaškem so zaznali 22-odstotno rast, na Madžarskem 24-odstotno.

Komentarjev 6
  • Toma 17:55 13.julij 2022.

    Jaz sem nabavil energent tik pred skoki. Bom pa dodal še toplotno črpalko in ni vrag, da ne bi bilo toplo pa magari skurim sadno drevje!

  • Luksi 15:37 13.julij 2022.

    Pametni bodo nabavili drva...

  • Ender3 12:47 13.julij 2022.

    Je to razumeti kot, oglaševanje ?