Telekom pri donaciji ne zaračuna več

Foto: facebook
Foto: facebook
Telekom pojasnjuje, zakaj je pri donaciji 5 evrov na porabi naveden znesek 6,10 evra.
Oglej si celoten članek

Po tem, ko se je začela vsesplošna zbiralna akcija sredstev za zdravljenje 19-mesečnega Krisa, ki se je rodil z redko dedno mišično-žilno boleznijo, spinalno mišično atrofijo in zato potrebuje zdravilo iz ZDA, ki stane 2,3 miliojona evrov, je donacije pet evrov preko SMS omogočil tudi Telekom. 

Foto: Facebook Kot nas je opozorila bralka, pa ji je Telekom ob donaciji petih evrov odtegnil 6,10 evra. "V tem primeru gre zgolj za prikazovanje INFORMATIVNE porabe z DDV. Uporabnikom se pri preverjanju informativne porabe (če pošljejo SMS PORABA na 1919) namreč prikaže znesek SMS-donacije z DDV (22%), čeprav so donacije obdavčene po stopnji 0 %. Na mesečnem računu bo uporabnikom zaračunan le znesek v višini 5 EUR (stopnja DDV je 0 %)," pojasnjujejo na Telekomu. 

Na Telekomu poudarjajo še, da bodo vsa sredstva, ki bodo za Krisa zbrana prek SMS-donacij, v celoti nakazali Krisu oz. društvu Palčica pomagalčica.

Za Krisa bo doniral tudi Telekom Slovenije. Za Krisa je bilo sicer po zadnjih podatkih zbranega pol milijona evrov. Pomagajmo Krisu "Bravo Slovenija, spet smo zmagovalci"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.