Zdravje > Otrok
35219 ogledov

"Bravo Slovenija, spet smo zmagovalci"

Kris
"Verjetno se vas veliko sprašuje, kdo se skriva za imenom Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki in kakšne namene imamo," so zapisali na društvu...

"Do tega trenutka ste donirali 113 318 evrov," so pred dobrimi petimi urami sporočil iz društva Palčica pomagalčica, kjer preko tekočega računa zbirajo sredstva za 19-mesečnega Krisa, ki se je rodil z redko dedno mišično-žilno boleznijo, spinalno mišično atrofijo.

"Kris ima še slabe štiri mesece časa, da iz Združenih držav Amerike dobi revolucionarno zdravilo. Ker v EU še ni registrirano, ga morajo starši plačati sami in tako zbrati 2,3 milijona evrov," so ob prošnji za pomoč na Facebook strani zapisali v društvu, kjer se v imenu staršev obračajo na vse ljudi, da pomagajo Krisu v bitki za življenje.

"Bravo Slovenija, spet smo zmagovalci," so danes, 22 ur po objavi, sporočili iz društva, pred tem pa odgovorili na pomisleke o morebitni prevari oziroma njihovih nečistih namenih. "Verjetno se vas veliko sprašuje, kdo se skriva za imenom Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki in kakšne namene imamo. Preveč je bilo povedanega in napisanega o zlorabah raznih bolečih situacij za lasten profit. V bistvu je Palčica Pomagalčica mini ekipa, ki večinoma sloni na ramenih dveh učiteljic: Larisa Štoka in Katarina Podgajski iz Kopra." Učiteljici sta zapisali, da vse počneta v prostem času. 


"Dragi ljudje: NIKOLI IN NIKDAR se naše društvo ne bi okoristilo z nesrečo mlade družine ali kogarkoli drugega. Delamo s čistim srcem in poleg vseh vaših donacij bodo šli vsi skromni prihodki društva, ki jih dobimo z zbiranjem odpadkov (papir, zamaški, pločevinke...), za Krisa," sporočata Koprčanski, ki pojasnjujeta, da jih je za za donacije preko društva prosila mamica. "Mamica je sama želela, da donacije potekajo preko našega društva, pri nakazilih na njen TRR bi svoj kupček pobrala država," sta pojasnili.

Da je akcija odmevna, želja Slovencev po pomoči pa velika, pove tudi sporočilo ZPS Moste Polje, kjer pojasnjujejo,"da se sredstva za pomoč ne zbirajo preko njihove organizacije.Vsi tisti, ki želite pomagati, lahko informacije dobite pri organizatorju akcije Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki," so zapisali. 

 • Vsem, ki bi želeli pomagati devetnajstmesečnemu Krisu, lahko sredstva nakažete na TRR:
 • SI56 0510 0801 6627 635
 • Palčica pomagalčica
 • Namen nakazila: za Krisa

 

 

Komentarjev 8
 • ivanka39 17:11 26.september 2019.

  da bo pošteno porabljen ta denar za tega otroka

 • Waltter 09:43 26.september 2019.

  Zdravilo v Ameriki stane 1,2 mio USD, priblizno okoli 1 mio EUR. Vendar je piskercek v EU pristavilo ce se ne motim Francosko podjetje in ceno kar tako malo za foro podvojilo. Najbolje bi bilo da kontaktirajo direktno firmo razen ...prikaži več ce ni ze tale posrednik zvleko neke exluzive za zastopstvo. Cena je 1 mio EUR, vsaj tako je bilo predstavljeno v USA.

 • ode 22:48 25.september 2019.

  Nekateri starši si z boleznijo svojih otrok kujejo dobičke. Ne nasedajte.