Slovenija
18129 ogledov

Telekom pri donaciji ne zaračuna več

facebook
Telekom pojasnjuje, zakaj je pri donaciji 5 evrov na porabi naveden znesek 6,10 evra.

Po tem, ko se je začela vsesplošna zbiralna akcija sredstev za zdravljenje 19-mesečnega Krisa, ki se je rodil z redko dedno mišično-žilno boleznijo, spinalno mišično atrofijo in zato potrebuje zdravilo iz ZDA, ki stane 2,3 miliojona evrov, je donacije pet evrov preko SMS omogočil tudi Telekom. 

 | Avtor: Facebook Facebook
Kot nas je opozorila bralka, pa ji je Telekom ob donaciji petih evrov odtegnil 6,10 evra. "V tem primeru gre zgolj za prikazovanje INFORMATIVNE porabe z DDV. Uporabnikom se pri preverjanju informativne porabe (če pošljejo SMS PORABA na 1919) namreč prikaže znesek SMS-donacije z DDV (22%), čeprav so donacije obdavčene po stopnji 0 %. Na mesečnem računu bo uporabnikom zaračunan le znesek v višini 5 EUR (stopnja DDV je 0 %)," pojasnjujejo na Telekomu. 

Na Telekomu poudarjajo še, da bodo vsa sredstva, ki bodo za Krisa zbrana prek SMS-donacij, v celoti nakazali Krisu oz. društvu Palčica pomagalčica.

Za Krisa bo doniral tudi Telekom Slovenije. Za Krisa je bilo sicer po zadnjih podatkih zbranega pol milijona evrov. Kris Pomagajmo Krisu Zdravje "Bravo Slovenija, spet smo zmagovalci"
Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.