Takoj na prehitevalni pas in v smrt

Foto: Andrej Leban
Foto: Andrej Leban
Vključitev na prehitevalni pas se je končala s smrtjo.
Oglej si celoten članek

Včeraj zvečer nekaj čez sedmo uro se je na avtocesti pri Lenartu zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. 

Nesreča se je zgodila, ko se je 64-letni voznik osebnega vozila na uvozu Lenart vključeval na avtocesto in zapeljal na prehitevalni pas v trenutku, ko je po njem vozil 57-letni voznik. Prišlo je do trčenja, v katerem sta se oba poškodovala, 64-letnika so morali iz vozila rešiti gasilci. Ova so odpeljali v mariborski klinični center, kjer je 64-letnik umrl. 

Avtomobil povzročitelja nesreče je imel preizkusne tablice. "Na koncu pospeševalnega pasu je zmanjšal hitrost, nato pa naglo zavil v levo ter zapeljal preko sredinskega oz. voznega pasu na skrajno levega oz. prehitevalni pas. S tem je zaprl pot 57-letnemu vozniku osebnega avtomobila, državljanu Avstrije, ki je pravilno vozil po prehitevalnem pasu avtoceste A5 iz smeri Lenarta v smeri Maribora," so sporočili iz mariborske policijske uprave. Avstrijec je trčil v vozilo 64-letnika, ki je bilo postavljeno skoraj pravokotno na smer vožnje.   

Poleg te nesreče je prišlo v zadnjih 24 urah še 108 primetnih nesreč, 22 se jih je končalo z lahkimi poškodbami, ena pa s hudimi. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:32 13. November 2015.

    Trenutna slabost , ki se je končala s smrtjo , ne pa prometna nesreča

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.