Slovenija > Črna kronika
34 ogledov

Takoj na prehitevalni pas in v smrt

Avtocesta Andrej Leban
Vključitev na prehitevalni pas se je končala s smrtjo.

Včeraj zvečer nekaj čez sedmo uro se je na avtocesti pri Lenartu zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. 

Nesreča se je zgodila, ko se je 64-letni voznik osebnega vozila na uvozu Lenart vključeval na avtocesto in zapeljal na prehitevalni pas v trenutku, ko je po njem vozil 57-letni voznik. Prišlo je do trčenja, v katerem sta se oba poškodovala, 64-letnika so morali iz vozila rešiti gasilci. Ova so odpeljali v mariborski klinični center, kjer je 64-letnik umrl. 

Avtomobil povzročitelja nesreče je imel preizkusne tablice. "Na koncu pospeševalnega pasu je zmanjšal hitrost, nato pa naglo zavil v levo ter zapeljal preko sredinskega oz. voznega pasu na skrajno levega oz. prehitevalni pas. S tem je zaprl pot 57-letnemu vozniku osebnega avtomobila, državljanu Avstrije, ki je pravilno vozil po prehitevalnem pasu avtoceste A5 iz smeri Lenarta v smeri Maribora," so sporočili iz mariborske policijske uprave. Avstrijec je trčil v vozilo 64-letnika, ki je bilo postavljeno skoraj pravokotno na smer vožnje.   

Poleg te nesreče je prišlo v zadnjih 24 urah še 108 primetnih nesreč, 22 se jih je končalo z lahkimi poškodbami, ena pa s hudimi. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Žurnalček 18:32 13.november 2015.

    Trenutna slabost , ki se je končala s smrtjo , ne pa prometna nesreča