Takšno je stanje na naši obali

Foto: Saša Despot plaža Foto: Nataša Ručna Plaža
Slovenija je po zadnjih podatkih le še malo nad mejo, ki velja za varne države. Kazalnik aktivnih okužb je namreč 11,3, za varne veljajo države, kjer je ta kazalnik pod deset.
Oglej si celoten članek

Res slabe so trenutno razmere v Zasavski regiji, kjer je virus prišel v dom starejših, okuženih je tudi več zaposlenih v domu. Kazalnik aktivnih okužb na sto tisoč prebivalcev je kar 126. Meja za nevarno državo je 40.

V Primorsko-notranjski regiji je kazalnik 17, v Savinjski 14,5, vse druge regije, ki so rumene, pa so blizu meje deset, ki velja za varne države. Gorenjska ima kazalnik 12, pomurska pa 11.

Najbolj varni sta trenutno Podravska in Obalno-kraška regija, tudi Osrednjeslovenska regija je pod mejo deset, trenutno ima 8,8 aktivne okužbe na sto tisoč prebivalcev.

Brez izbruha v Hrastniku bi Slovenija že veljala za varno državo, saj bi imela kazalnik 7,9.

Pred desetimi dnevi so bile okužbe precej bolj porazdeljene po Sloveniji, Goriška in Primorsko-notranja regija sta bili skoraj rdeči, v Zasavju, ki je bilo že takrat v rdečem območju, pa je bilo pol manj okužb kot danes, le 61 na sto tisoč prebivalcev. Precej boljše so tudi razmere na Koroškem, medtem ko so se na Gorenjskem malo poslabšale. Zemljevid, ki kaže razmere na dan 17. julij, si lahko ogledate spodaj.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 07:47 28. Julij 2020.

    hahahahahahaha 1 ali 2 tedna nazaj je bila primorska najbolj okužena v drugem valu fake-covid-19, danes pa kaže primorska zeleno

  • 00:58 28. Julij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu == www.Sextis.fun

  • 20:26 27. Julij 2020.

    ne vem zakaj ne začnejo z ukrepi, vse zapret , gostilne, štacune , javni prevoz, vse, vse ... ne vem …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.