Slovenija
21967 ogledov

Takšno je stanje na naši obali

plaža
1/2
Saša Despot
Slovenija je po zadnjih podatkih le še malo nad mejo, ki velja za varne države. Kazalnik aktivnih okužb je namreč 11,3, za varne veljajo države, kjer je ta kazalnik pod deset.

Res slabe so trenutno razmere v Zasavski regiji, kjer je virus prišel v dom starejših, okuženih je tudi več zaposlenih v domu. Kazalnik aktivnih okužb na sto tisoč prebivalcev je kar 126. Meja za nevarno državo je 40.

V Primorsko-notranjski regiji je kazalnik 17, v Savinjski 14,5, vse druge regije, ki so rumene, pa so blizu meje deset, ki velja za varne države. Gorenjska ima kazalnik 12, pomurska pa 11.

Najbolj varni sta trenutno Podravska in Obalno-kraška regija, tudi Osrednjeslovenska regija je pod mejo deset, trenutno ima 8,8 aktivne okužbe na sto tisoč prebivalcev.

Brez izbruha v Hrastniku bi Slovenija že veljala za varno državo, saj bi imela kazalnik 7,9.

Pred desetimi dnevi so bile okužbe precej bolj porazdeljene po Sloveniji, Goriška in Primorsko-notranja regija sta bili skoraj rdeči, v Zasavju, ki je bilo že takrat v rdečem območju, pa je bilo pol manj okužb kot danes, le 61 na sto tisoč prebivalcev. Precej boljše so tudi razmere na Koroškem, medtem ko so se na Gorenjskem malo poslabšale. Zemljevid, ki kaže razmere na dan 17. julij, si lahko ogledate spodaj.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • kvasetotidogajamona 07:47 28.julij 2020.

    hahahahahahaha 1 ali 2 tedna nazaj je bila primorska najbolj okužena v drugem valu fake-covid-19, danes pa kaže primorska zeleno

  • Avatar Wandimella
    Wandimella 00:58 28.julij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu == www.Sextis.fun

  • Avatar praufo
    praufo 20:26 27.julij 2020.

    ne vem zakaj ne začnejo z ukrepi, vse zapret , gostilne, štacune , javni prevoz, vse, vse ... ne vem zakaj ne zaprejo ... res mi ni jasno