Tektonski premik v medijih: Dnevnik in Večer se združujeta

Foto: Saša Despot Večer časopis Foto: Boštjan Tacol Dnevnik
Časopisa Večer in Dnevnik se združujeta.
Oglej si celoten članek

"Družbi Dnevnik in Večer Skupina sta prejšnji teden podali vlogo za soglasje Ministrstva za kulturo za združevanje dveh edicij, in sicer dnevnega časopisa Večer in dnevnega časopisa Dnevnik," so sporočili iz obeh medijskih hiš.

Družbi sta v zvezi s tem združevanjem danes podali tudi vlogo za priglasitev koncentracije na Agencijo za varstvo konkurence. Na obe poslani vlogi pričakujeta pozitiven odgovor, saj združitev teh dveh dnevnih časopisov ne predstavlja koncentracije na trgu dnevno-informativnih medijev.

Slovenski medijski trg namreč vključuje sedem večjih tiskanih medijev, ob tem pa še nekaj izjemno velikih in obiskanih spletnih portalov, ki bralcem zagotavljajo širok dostop do dnevno-informativnih vsebin in so tako neposredna konkurenca dnevnima časopisoma Dnevnik in Večer.

Foto: Boštjan Tacol Dnevnik

"Razmere na trgu jasno kažejo na nujo po združevanju obeh dnevnih časopisov, saj se znižuje tako število kupcev dnevnih časopisov, kakor tudi obseg oglaševanja. Zaradi tega ediciji vedno težje samostojno izhajata, s čimer ni ogroženo le njuno zagotavljanje neodvisnega novinarskega dela, ampak tudi njuno preživetje," so zapisali v sporočilu za javnost in dodali, da so vodstva družb prepričana, da je lahko samo z omenjenim načrtom združevanja teh dveh edicij in skupnim nadaljnjim razvojem zagotovljen obstoj obeh dnevnih časopisov.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 09:25 2. Avgust 2018.

    Večer ni več 'Štajerski časopis', ki bi poudarjal in vzpodbujal nacionalne vrednote pokrajine, vzpodbujal regionalizacijo in 'vseštajerski preboj na sever', …

  • 16:18 1. Avgust 2018.

    Kupil bi časopis,ki bi bil objektiven!! Nikakor pa ne maram teh lažnjivih rdečih trobil!! Vse kar sem imel naročeno sem …

  • 16:00 1. Avgust 2018.

    ""Razmere na trgu jasno kažejo na nujo po združevanju obeh dnevnih časopisov, saj se znižuje tako število kupcev dnevnih časopisov, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.