Slovenija
2548 ogledov

Tektonski premik v medijih: Dnevnik in Večer se združujeta

Večer časopis
1/2
Saša Despot
Časopisa Večer in Dnevnik se združujeta.

"Družbi Dnevnik in Večer Skupina sta prejšnji teden podali vlogo za soglasje Ministrstva za kulturo za združevanje dveh edicij, in sicer dnevnega časopisa Večer in dnevnega časopisa Dnevnik," so sporočili iz obeh medijskih hiš.

Družbi sta v zvezi s tem združevanjem danes podali tudi vlogo za priglasitev koncentracije na Agencijo za varstvo konkurence. Na obe poslani vlogi pričakujeta pozitiven odgovor, saj združitev teh dveh dnevnih časopisov ne predstavlja koncentracije na trgu dnevno-informativnih medijev.

Slovenski medijski trg namreč vključuje sedem večjih tiskanih medijev, ob tem pa še nekaj izjemno velikih in obiskanih spletnih portalov, ki bralcem zagotavljajo širok dostop do dnevno-informativnih vsebin in so tako neposredna konkurenca dnevnima časopisoma Dnevnik in Večer.

Dnevnik | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol

"Razmere na trgu jasno kažejo na nujo po združevanju obeh dnevnih časopisov, saj se znižuje tako število kupcev dnevnih časopisov, kakor tudi obseg oglaševanja. Zaradi tega ediciji vedno težje samostojno izhajata, s čimer ni ogroženo le njuno zagotavljanje neodvisnega novinarskega dela, ampak tudi njuno preživetje," so zapisali v sporočilu za javnost in dodali, da so vodstva družb prepričana, da je lahko samo z omenjenim načrtom združevanja teh dveh edicij in skupnim nadaljnjim razvojem zagotovljen obstoj obeh dnevnih časopisov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
 • Friderik1950 09:25 02.avgust 2018.

  Večer ni več 'Štajerski časopis', ki bi poudarjal in vzpodbujal nacionalne vrednote pokrajine, vzpodbujal regionalizacijo in 'vseštajerski preboj na sever', tako bi lahko bila polovica časopisa tudi v Nemščini. Se malo hecam, malo pa mislim tudi za res.

 • Avatar omega_v6
  omega_v6 16:18 01.avgust 2018.

  Kupil bi časopis,ki bi bil objektiven!! Nikakor pa ne maram teh lažnjivih rdečih trobil!! Vse kar sem imel naročeno sem odjavil že takrat,ko so bili vsakodnevno na prvih straneh STROJANI!! Takrat ti časopisi niso pisali o drugem kot o tej ...prikaži večj romski družini!! Samo hvalili so te rome kljub njihovi kriminalni preteklosti!! Takrat sem se odločil,da ne bom plačeval več nobenega časopisa!!

 • ginko 16:00 01.avgust 2018.

  ""Razmere na trgu jasno kažejo na nujo po združevanju obeh dnevnih časopisov, saj se znižuje tako število kupcev dnevnih časopisov, kakor tudi obseg oglaševanja" Saj to sploh ni za verjet. Ja kaj pa pišete po "usmeritvah" v teh dveh cajtngih, ...prikaži več da pada število bralcev? Saj boste preživeli tudi ob majnem številu bracev, za kar bo poskrbel "center", samo da bodo oprane glave.