Telekom opozarja vse svoje uporabnike

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Telekom Slovenije je izdal opozorilo za vse svoje uporabnike.
Oglej si celoten članek

Na spletu se je namreč pojavila nagradna igra, ki nagovarja uporabnike Telekoma Slovenije. V nagradni igri je treba odgovoriti na nekaj vprašanj. Med drugim je treba za uvrstitev v žreb za nagrado vpisati svoj e-naslov in podatke bančne kartice. 

"Navedena nagradna igra se ne izvaja v sodelovanju s Telekomom Slovenije. Gre za zlorabo identitete znamke Telekom Slovenije, tako da uporabnike opozarjamo, naj v nagradni igri ne sodelujejo, predvsem pa naj ne vpisujejo svojih osebnih podatkov," opozarja Telekom Slovenije. 

Slovenija Banke opozarjajo pred množično goljufijo

Na spletu se pogosto pojavljajo različne nagradne igre, v katerih obljubljajo lepe nagrade. Spomnimo se le primerov, ko naj bi delili zastonj telefone iPhone ali pa primere, ko naj bi nagrajenec prejel avtomobil. V prihodnjih tednih lahko pričakujemo tudi veliko primerov, ko bodo ponujali zastonj vinjeto. 

Uporabniki morajo biti zelo previdni. Če sodelujete v nagradnih igrah, je treba upoštevati nekaj ključnih nasvetov. Vedno je treba preveriti, kdo je organizator nagradne igre, prebrati pravila oziroma pogoje sodelovanja, pri tem pa biti pozoren na to, kateri osebni podatki bodo zbrani, kdo jih bo shranjeval oziroma obdeloval, za kakšen namen in komu bodo še posredovani. 

Volkswagen Za nagrado touareg? Pa kaj še, nategnili so vas!

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 15:17 9. November 2018.

    Če pogledaš iz preteklih takih primerov, ti je jasno, ko nekaj zahtevajo v zvezi z številko bančne kartice. In to …

  • 15:30 8. November 2018.

    Nikoli in pod nobenim pogojem se ne grem teh igric. Nikoli!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.