Slovenija
26602 ogledov

Telekom opozarja vse svoje uporabnike

Telekom Slovenije Saša Despot
Telekom Slovenije je izdal opozorilo za vse svoje uporabnike.

Na spletu se je namreč pojavila nagradna igra, ki nagovarja uporabnike Telekoma Slovenije. V nagradni igri je treba odgovoriti na nekaj vprašanj. Med drugim je treba za uvrstitev v žreb za nagrado vpisati svoj e-naslov in podatke bančne kartice. 

"Navedena nagradna igra se ne izvaja v sodelovanju s Telekomom Slovenije. Gre za zlorabo identitete znamke Telekom Slovenije, tako da uporabnike opozarjamo, naj v nagradni igri ne sodelujejo, predvsem pa naj ne vpisujejo svojih osebnih podatkov," opozarja Telekom Slovenije. 

evro, evri, štetje, denar Slovenija Banke opozarjajo pred množično goljufijo

Na spletu se pogosto pojavljajo različne nagradne igre, v katerih obljubljajo lepe nagrade. Spomnimo se le primerov, ko naj bi delili zastonj telefone iPhone ali pa primere, ko naj bi nagrajenec prejel avtomobil. V prihodnjih tednih lahko pričakujemo tudi veliko primerov, ko bodo ponujali zastonj vinjeto. 

Uporabniki morajo biti zelo previdni. Če sodelujete v nagradnih igrah, je treba upoštevati nekaj ključnih nasvetov. Vedno je treba preveriti, kdo je organizator nagradne igre, prebrati pravila oziroma pogoje sodelovanja, pri tem pa biti pozoren na to, kateri osebni podatki bodo zbrani, kdo jih bo shranjeval oziroma obdeloval, za kakšen namen in komu bodo še posredovani. 

VW Touareg Volkswagen Avto Za nagrado touareg? Pa kaj še, nategnili so vas!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Jana Bejba 15:17 09.november 2018.

    Če pogledaš iz preteklih takih primerov, ti je jasno, ko nekaj zahtevajo v zvezi z številko bančne kartice. In to nima nobenega brigati, ker to je pač tvoje. So taki podobni primeri. In se na vsakih nekaj let to pojavlja.

  • Avatar Lion007
    Lion007 15:30 08.november 2018.

    Nikoli in pod nobenim pogojem se ne grem teh igric. Nikoli!!