Slovenija
697 ogledov

To so od vas želeli dobiti s sporočili

mobitel pametni telefon iPhone Shutterstock
Postalo je jasno, kaj so goljufi, ki so bili na delu prejšnji teden želeli dobiti od sledilcev.

Varni na internetu so prejšnji teden opozorili na pojav lažnih Instagramovih profilov priznanih trgovin z oblačili. Goljufi so ponujali bon za nakupe v vrednosti 150 oziroma 125 evrov. 

Zdaj je znan motiv goljufov. Kot opozarja Si.cert, so uporabniki, ki so se odzvali na poziv na Instagramu, s strani lažnega profila prejeli obvestilo, v katerem so jih obvestili o nadaljnjem postopku. "Pozdravljeni! Čestitamo vam, ker vam je nas pravočasno uspelo slediti, zaradi česar ste si prislužili bon za 150 €. Da bi potrdili vašo identifikacijo in da boste lahko bon unovčili, morate poslati sms z vsebino: Bitins 50 na številko 7444 in povratni sms potrdite s klicem na *188#. Čeprav prvotno omeni plačilo, ne gre za plačilo, saj gre v našem primeru samo za pridobitev identifikacijske številke. Nato nam pošljite posnetek zaslona (screenshot), da zabeležimo vašo kodo kupona ali pa nam jo samo prepišite. Lep pozdrav."

Oškodovani za najmanj 50 evrov

"S poslanim SMS sporočilom boste prek Monete kupili bon za nakup kriptovalut Bitcoin ali Ether ponudnika Bitins. Če boste goljufom poslali prejeto kodo, pa boste oškodovani za 50 EUR in stroške nakupa. Žrtvam prevare svetujemo, da goljufijo čim prej prijavijo na policiji," svetujejo. "Lažni Instagram profil lahko prijavite tako, da v zgornjem desnem kotu profila kliknete …,  izberete “Report” in sledite navodilom."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.