Slovenija
30728 ogledov

Goljufi so se spravili na uporabnike avto.net

phising stran avto.net Varni na internetu
Če ste uporabniki portala avto.net, bodite zelo previdni.

Spletni goljufi so se tokrat spravili na uporabnike portala avto.net, so sporočili Varni na internetu. Postavili so lažno, phising stran, ki je videti povsem enaka pravi. 

Uporabnike so najprej kontaktirali prek WhatsApp obvestila in jih usmerili na ponarejeno stran, ki se nahaja na domeni avtonet.ml. Kdor se je na tej strani registriral, je svoje uporabniško ime in geslo posredoval goljufom. 

denar euro štetje Slovenija Tako so me poskušali nategniti prek Bolhe

Če ste vpisali svoje podatke na taki strani, čim prej zamenjajte geslo. Če isto geslo, kot ga imate za avto.net, uporabljate še za kakšno drugo storitev, ga obvezno zamenjajte tudi tam. 

Vedno, ko se prijavljate v svoje račune, preverite URL vrstico in domeno. "Nikoli in nikdar vas ne bo ponudnik storitve (ponudnik elektronske pošte, Facebook, PayPal itd.) pozval, da sledite povezavi in ponovno vpišete svoje geslo. Gre za phising prevaro, s katero vas goljufi skušajo prepričati, da jim izdate svoje geslo, nato pa brez težav dostopajo do vašega računa," opozarjajo Varni na internetu. 

Zgodba bralca Avto Preprodajalci na vaš avto prežijo 24 ur na dan razno 28.08.13. druzabna omrezja, internet, facebook, foto: shutterstock Facebook Slovenija Ste dobili obvestilo Facebooka? Previdno!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.