Telemach spreminja pakete in draži

Foto: zurnal24.si
Foto: zurnal24.si
Telemach bo 1. marca naredil precejšnje spremembe paketov in večino trojčkov podražil za evro in pol.
Oglej si celoten članek

Trojčki in četverčki (paketi, ki vključujejo internet, televizijo, telefonijo in v primeru četverčkov tudi mobilno telefonijo) se bodo razen nekaterih izjem podražili za evro in pol, enako dvojčki, enojčki pa bodo dražji za evro, so povedali pri Telemachu. 

Za višjo ceno tudi višja hitrost interneta

Precej starih paketov bodo ukinili in jih zamenjali z novimi "boljšimi paketi, ki ponujajo več vsebine in občutno višje internetne hitrosti", pravijo na Telemachu, ki jim je treba priznati, da ob podražitvi naročnikom tudi nekaj ponudijo. 

Trojček MIX M bo tako postal paket Gold 2, internetna hitrost bo 40/2 megabita na sekundo (zdaj je 15/1), nova cena pa 45 evrov. Trojček MIX S ostaja, hitrost prenosa podatkov se bo z 8/0,8 zvišala na 16/1 megabita na sekundo, mesečna naročnina pa bo evro in pol višja in bo po novem 34 evrov. 

Pri poslovnih paketih bodo enojčki dražji za evro, dvojčki za 1,50 evra, trojčki Biz smart pa bodo dražji za dva evra, a bodo za ta denar podvojili hitrost interneta. Analognih paketov in dodatnih paketov ne bodo dražili.

Naročnike obvestili o spremembi, o ceni ne

V Telemachu so poudarili, da so naročnikom že poslali direktno pošto. To drži, a je iz obvestila, ki smo ga od naročnika Telemacha dobili v uredništvu, razvidno le, da se bo v paketu zvišala internetna hitrost, kakšna bo po novem cena, pa iz sporočila, ki je natisnjeno na A4 strani, ni jasno. 

Možnost prekinitve pogodbe brez stroškov

V obvestilu naročnikom so napisali še, da spremembe ne vplivajo na trajanje vezave, a spodaj v drobnem tisku pojasnjujejo, da ima naročnik, ki se s spremembo ne strinja, pravico brez pogodbene kazni, brez odpovednega roka ter brez plačila stroškov prekinitve prekiniti pogodbo. 
Kdor je ob sklenitvi naročniškega razmerja po akcijski ceni prejel terminalsko opremo, jo lahko vrne in plača uporabnino ali pa plača razliko v ceni in jo obdrži. 

Spodaj objavljamo seznam sprememb pri posameznih paketih. 

Če svojega paketa niste našli, lahko celoten dokument najdete na tej povezavi.

Tu je dostopen nov cenik in cenik paketov, ki niso več v prodaji

janez.zalaznik@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 79

  • 12:19 28. Junij 2016.

    No thomy, ni lih tako. Skupne kapacitete se kar uporabljajo. Je pa problem menjave tehnologije. <br />Telemach ima praviloma koksialni …

  • 09:27 19. Februar 2016.

    Tole si fasal adware virus, ki ti stalno servira reklame vsepovsod.

  • 19:54 18. Februar 2016.

    Božidar, tudi meni je nekoč dal serviser svojo drektno mobi številko, ker serviserji nimajo nobene veze s Telemachom, oni le …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.