To Bojana Beović meni o odpiranju šol

Foto: STA/Nebojša Tejić
Foto: STA/Nebojša Tejić
Če zboli en učenec, bo celoten razred treba upoštevati kot tesne stike.
Oglej si celoten članek

Vodja strokovne skupine dr. Bojana Beović meni, da v primeru, da se vsi učenci vrnejo v šole, niti kadrovsko niti prostorsko ne bo mogoče izvajati pouka po manjših skupinah. "Tako pa bo, če zboli en od učencev, celoten razred treba upoštevati kot tesne stike," je pojasnila. Uveljavljanje ukrepov primerne medsebojne razdalje in drugo bo lažje v manjših kot v večjih razredih. Dobro bo tudi, če se razredi ne mešajo med seboj. 

Njena strokovna skupina meni, da je smiselno, da se maska še vedno uporablja, ko ni možno držanje fizične distance. "Je pa vprašanje, ali naj to ostane predpis ali zgolj priporočilo. Po mojem mnenju je bolje obdržati predpis," je dodala.

Dr. Beović je pojasnila tudi, zakaj je v lokalih še vedno prepovedano branje časopisov: "Spadajo v kategorijo stvari, ki se jih zelo težko razkužuje."

Kot je dodala, pa bodo ob odpiranju mej z drugimi državami upoštevali dve merili: število novih bolnikov v državi ter število testov, ki se opravljajo glede na število prebivalcev. 

dezurni@zurnal24.si

Slovenija To glede odpiranja šol pravijo na NIJZ

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 01:42 28. Maj 2020.

    Pa kaj je s to žensko narobe? In z vsemi ostalimi našimi veleumnimi strokovnjaki? Otroci se družijo že ves čas …

  • 19:43 27. Maj 2020.

    tako je to, ko ti znanstve0ki narekujejo, kako naj živiš, kar hitro pripelje v ranocelniški fašizem. kje ima draga dr …

  • 16:08 27. Maj 2020.

    Pa kaj bluzi tale babura in ostali ranocelniki,otroc iz OŠ se družijo po dvoriščih,igriščih po lepi ameriški navadi se ližejo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.