Slovenija
4772 ogledov

To Bojana Beović meni o odpiranju šol

Bojana Beović STA/Nebojša Tejić
Če zboli en učenec, bo celoten razred treba upoštevati kot tesne stike.

Vodja strokovne skupine dr. Bojana Beović meni, da v primeru, da se vsi učenci vrnejo v šole, niti kadrovsko niti prostorsko ne bo mogoče izvajati pouka po manjših skupinah. "Tako pa bo, če zboli en od učencev, celoten razred treba upoštevati kot tesne stike," je pojasnila. Uveljavljanje ukrepov primerne medsebojne razdalje in drugo bo lažje v manjših kot v večjih razredih. Dobro bo tudi, če se razredi ne mešajo med seboj. 

Njena strokovna skupina meni, da je smiselno, da se maska še vedno uporablja, ko ni možno držanje fizične distance. "Je pa vprašanje, ali naj to ostane predpis ali zgolj priporočilo. Po mojem mnenju je bolje obdržati predpis," je dodala.

Dr. Beović je pojasnila tudi, zakaj je v lokalih še vedno prepovedano branje časopisov: "Spadajo v kategorijo stvari, ki se jih zelo težko razkužuje."

Kot je dodala, pa bodo ob odpiranju mej z drugimi državami upoštevali dve merili: število novih bolnikov v državi ter število testov, ki se opravljajo glede na število prebivalcev. 

dezurni@zurnal24.si

Vinko Logaj, Zavod za šolstvo Slovenija To glede odpiranja šol pravijo na NIJZ
 

 

Komentarjev 4
  • Vesna Dolšak 01:42 28.maj 2020.

    Pa kaj je s to žensko narobe? In z vsemi ostalimi našimi veleumnimi strokovnjaki? Otroci se družijo že ves čas po dvorišlčih in noben ni zbolel zaradi tega. In zdaj človek niti navadne angine ne sme več imeti ali klasične ...prikaži več gripe, ter virusov, ki smo jih poznali doslej? Takoj bodo rekli, da je vse to korona in predpisovali ljudem karanteno? Mi se že ves čas družimo in ne držimo nobene distance, razen v trgovini, kjer je predpisana, pa noben ni zbolel. Kaj je z vami narobe, Beovićeva?

  • 31d2cb75bba7a057b2d837348db07ecb8f4a128c 19:43 27.maj 2020.

    tako je to, ko ti znanstve0ki narekujejo, kako naj živiš, kar hitro pripelje v ranocelniški fašizem. kje ima draga dr dr nagobčnik? pa rokavičke?

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 16:08 27.maj 2020.

    Pa kaj bluzi tale babura in ostali ranocelniki,otroc iz OŠ se družijo po dvoriščih,igriščih po lepi ameriški navadi se ližejo in objemajo ob vsakem srečanju med katerima je več,kot pa 2 minute,v šol nej pa sedejo 5 metrov narazen,pa kje ...prikaži več vi golazen ranocelniška žvite,v Francoski Guajani mogoče??