Slovenija
19750 ogledov

Kacin: "Ti otroci naj ostanejo doma in ne hodijo v vrtec!"

Jelko Kacin Anže Petkovšek Vladni govorec Jelko Kacin na tiskovni konferenci o aktualnem dogajanju v zvezi z novim koronavirusem.
Uradni govorec vlade je danes povedal, kako naj starši ukrepajo, če otrok kaže simptome okužbe dihal.

"Če otrok kaže simptome okužbe dihal, naj starši pokličejo zdravnika, ki bo dal nadaljnja navodila in se odločil glede testiranja na covid-19. Otrok, ki je negativen, se lahko vrne v šolo, ko je zdrav - na podlagi ocene pediatra. Če je pozitiven, pa naj ostane doma, v izolaciji, predvidoma najmanj 14 dni, če ima vročino, pa še 14 dodatnih dni," je na današnji novinarski konferenci vlade pojasnil Jelko Kacin.

po koncu.

Trgovine zaenkrat ostajajo odprte tudi ob nedeljah

Kot je bilo jasno že včeraj, vlada očitno ne podpira zakona Levice o zaprtju trgovin ob nedeljah. Ali morda pripravljajo spremembe odloka? "Vlada se trenutno usklajuje s predstavniki delodajalcev, kdaj naj bi prišlo do morebitne spremembe, bo jasno po seji vlade v četrtek," je povedal Kacin. Tudi o argumentih, zakaj predloga v vladi niso podprli, Kacin ni želel govoriti. 

Obetajo se sprostitve obiskov tudi v bolnišnicah

Se pa določene sprostitve glede obiskov načrtujejo tudi za bolnišnice, je pritrdil Kacin. Več podrobnosti naj bi predstavili odgovorni na ministrstvu za zdravje.

Sprostitve lahko kmalu pričakujemo tudi na drugih področjih, saj je že vodja strokovne skupine Bojana Beović prejšnji teden namignila, da bi bilo zbiranje do 500 ljudi dovoljeno že v srednini prihodnjega meseca. 

Bojana Beović Slovenija Bojana Beović o novem sproščanju ukrepov

S 1. junijem vrata že odpirajo vsi hoteli, brez omejitev glede na število sob. Ni pa še jasno, kdaj bo dovoljen tudi obisk zdravilišč, bazenov, term, vodnih parkov ipd.

Četrti proti korona paket ukrepov?

V tretjem korona paketu vlada ni naslovila tistih, ki se ukvarjajo z organizacijo športnih prireditev. Kacin pojasnjuje, da se glede tretjega paketa vlada še usklajuje, je pa tudi namignil, da bodo nekatere izzive naslovili v četrtem proti korona paketu ukrepov.

dezurni@zurnal24.si

Vinko Logaj, Zavod za šolstvo Slovenija To glede odpiranja šol pravijo na NIJZ izjava vlade RS Bojana Beović Slovenija Bojana Beovič: "Imam zelo slab občutek"
 

Komentarjev 2
  • migi 18:29 26.maj 2020.

    a kaj ni on "podaljšana" roka vlade? Gliha vkup štriha...kot leta 1990...še zmeraj mislita (skupaj z JJ) da sta tam!!!!!!!!

  • bodočipartizan 14:12 26.maj 2020.

    Kacin je že včeraj povedal vse, ko mu je ušlo, da stroka ni zares odločala, ampak je odločitve sprejemala vlada! Vlada ima stroko le za pokritje tistih odločitev, kjer se kvazi stroka strinja s tistim, kar so si v vladi itak zamislili.