To je danes na dopisni seji sklenila vlada

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Spremembe je predlagala strokovna skupina za covid-19.
Oglej si celoten članek

Vlada je na današnji dopisni seji še dodatno sprostila že sicer precej omiljene epidemične ukrepe. Zaposlenim v dejavnostih zdravstva in socialnega varstva tako po novem ne bo treba izpolnjevati pogoja preboleli, cepljeni, testirani (PCT). V lekarnah pa ne bo več obvezna uporaba zaščitnih mask, so po seji sporočili z vlade.

Kot so pojasnili na vladi, je omenjene spremembe predlagala strokovna skupina za covid-19, ki jo vodi Mateja Logar, glede na ugodnejšo epidemiološko sliko in značilnosti koronavirusne različice omikron.

Omenjene novosti zajema spremenjeni odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo covid-19. Odlok bo pričel veljati dan po objavi v uradnem listu.

Vlada je pred tem sredi aprila odpravila obveznost nošenja zaščitnih mask v večini zaprtih javnih prostorih. Po danes sprejetih spremembah obveznost nošenja zaščitnih mask tako ostaja le še v dejavnostih zdravstva in nastanitvah socialnega varstva.

Pogoj PCT ostaja obvezen za obiskovalce v bolnišnicah in obiskovalce v nastanitvenih enotah socialnega varstva.

Slovenija Enigma: Vladi se je podpora podvojila Covid-19 Takšni so novi ukrepi v kitajski prestolnici

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 18:28 7. Maj 2022.

    Kaj se sekiraš? Sedaj je svoboda in potem bo svoboda. On je bog.

  • 15:25 7. Maj 2022.

    Odgovornost za škodljive ukrepe bo treba ugotavljati tudi poimensko, treba bo napisati kazenske ovadbe zaradi ogrožanja življenj in škode v …

  • 15:09 7. Maj 2022.

    uživajte,narod do septembra,ker potem bomo zaprti huje,kot kitajci...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.