To je razlog, da je nebo zadnje dni tako modro

Foto: Profimedia Slana Foto: Profimedia Slana Foto: Profimedia Jesen Foto: Profimedia Modro nebo
Ste se tudi vi zazrli v nebo?
Oglej si celoten članek

Agencija za okolje pojasnjuje, da je nebo te dni še posebej modro zaradi suhega polarnega zraka, ki prinaša odlično vidljivost. 

Za danes sicer napovedujejo delno jasno vreme z občasno zmerno oblačnostjo, v severovzhodnih krajih lahko tudi pretežno oblačno. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 18 stopinj Celzija.

Jutri zjutraj ponekod megla

Jutri bo precej jasno. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 6, ob morju okoli 10, najvišje dnevne od 18 do 22 stopinj C.

Napoved Znano, kakšno bo vreme za krompirjeve počitnice

V petek bo zmerno, občasno pretežno oblačno. "Proti večeru lahko predvsem na vzhodu pade kakšna kaplja dežja," pravijo pri Arso. "Prehodno bo zapihal severni veter, na Primorskem šibka burja."

V soboto se bo delno zjasnilo, nekoliko hladneje bo.

Foto: Profimedia Slana

"Nad večjim delom Evrope je območje visokega zračnega tlaka," razlagajo pri Arso. "Prek srednje Evrope se proti vzhodu pomika topla fronta, ki bo na vreme pri nas vplivala le s povečano koprenasto oblačnostjo. Od severa doteka k nam v višinah toplejši in nekoliko bolj vlažen zrak."

Prihodnji teden slana

V soboto bo za hladno fronto nad nami prehodno nastalo območje visokega zračnega tlaka, ki bo v nedeljo že oslabelo. "Zvečer ali v noči na ponedeljek nas bo hitro prešla nova oslabljena hladna fronta," napovedujejo vremenoslovci. "Za njo se bo obnovil anticiklon, ki bo sredi tedna spet oslabel. Od torka bo k nam spet dotekal nekoliko toplejši zrak."

Vreme Dolgoročna napoved za zimo: Dobre in slabe novice!

V soboto se bo zjasnilo, ponekod bo pihal severni veter. "Hladneje bo," pravijo pri Arso. "V nedeljo bo sončno, zvečer ali v noči na ponedeljek bodo ponekod v notranjosti Slovenije prehodno manjše padavine."

Od ponedeljka do četrtka bo suho vreme, ob jasnih nočeh bo predvsem v ponedeljek in torek zjutraj slana.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 11:24 25. Oktober 2017.

    V zadnjih dveh tednih nisem vidla nič kaj posebno modrega. Cirusi, delna oblačnost in avionske črte so pa kar izrazite. …

  • 10:08 25. Oktober 2017.

    Kje so ljubitelji teorij vsakršnih zarot?Jaz ne verjamem meteorologom.Zopet so Američani in Angleži po nebu posipali kemikalije iz avionov!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.