Slovenija
43413 ogledov

Znano, kakšno bo vreme za krompirjeve počitnice

Sneg Gregor Skok iz Ciklon.si napoveduje možnost sneženja že v prvi polovici novembra.
Sneg v nižinah že v začetku novembra?

Vremenoslovci za danes napovedujejo pretežno jasno vreme, v vzhodni Sloveniji bo občasno zmerno oblačno. "Pihal bo okrepljen severni do severovzhodni veter, ki bo ponehal zvečer in v noči na sredo," napovedujejo pri Agenciji za okolje. "Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 17, na Primorskem do okoli 19 stopinj Celzija."

Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, na vzhodu tudi pretežno oblačno. "Zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih kotlinah megla," pravijo pri Arso. "Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 5, na planotah Notranjske in na Kočevskem malo pod 0, ob morju okoli 9, najvišje dnevne od 13 do 18 stopinj Celzija."

Arso opozarjapred severnim vetrom, ki bo zjutraj in deloma dopoldne ponekod pod Karavankami in Kamniškimi Alpami ter v višjih legah v sunkih presegal hitrost 70 kilometrov na uro. 

Zima Vreme Svet Dolgoročna napoved za zimo: Dobre in slabe novice!

V četrtek bo precej jasno, zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla. Čez dan bo topleje kot v sredo. V petek bo zmerno, občasno pretežno oblačno.

Jesen | Avtor: Profimedia Profimedia

"Ena vremenska fronta nas bo ob severozahodnih višinskih vetrovih hitro prešla v noči na soboto, naslednja pa najverjetneje v nedeljo zjutraj," razlagajo pri Arso. "Za njo se bo nad Alpami znova zgradilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo v sredo predvidoma slabelo."

V petek bo suho vreme, proti večeru bo oblačnost naraščala. "V noči na soboto bo prehodno deževalo, v soboto bo suho in hladneje," pravijo pri Arso. "Tudi v nedeljo zjutraj bodo manjše, krajevne padavine, čez dan se bo zjasnilo. Od ponedeljka do srede bo suho vreme, ob jasnih nočeh bo zjutraj slana."

Sneg Vreme Slovenija Konec tople jeseni? Ponekod že sneg!

Gregor Skok iz Ciklon.si v srednjeročni vremenski napovedi ne izključuje možnosti snega v prvi polovici novembra. "Predaleč je govoriti koliko in kako nizko se bo spustila meja sneženja," je dva dni nazaj zapisal na Ciklon.si. "Zaenkrat pa je videti da se bo pomaknila v začetku novembra zahodneje in prinesla tudi pri nas kar dinamično vreme, če se bo uresničila napoved evropskega modela ECMWF tudi z zimskim pridihom."

"Včeraj sem napisal o kakšnem zimskem presenečenju v času krompirjevih počitnic okoli 3. novembra," je dodal včeraj. "Danes je kot prvi ameriški model GFS nakazal to možnost, snežilo bi povsod razen na Primorskem. Vendar pozor, treba še počakati da pridemo vsaj pod 100h, je pa vsekakor lepo videti po dolgem času takšen zimski scenarij za snegoljubce."

Komentarjev 3
  • Avatar drecos
    drecos 07:56 24.oktober 2017.

    valjda ne bo pizimi 40 stopinj ??????

  • Avatar drecos
    drecos 07:55 24.oktober 2017.

    spet panika jki je ne bo, kje mate rdeč alarm, barve zmanjkal pa to