To pravi minister, potem ko si je Golob ob njega obrisal čevlje

Foto: Saša Despot Klemen Boštjančič Foto: Državni zbor/Sušnik Matija Klemen Boštjančič
Minister za finance kljub ostri kritiki predsednika vlade ne bo odstopil, da ostaja minister, je namreč povedal za Finance.
Oglej si celoten članek

Robert Golob ga je v oddaji Preverjeno kritiziral, da je slabo predstavil napovedano davčno reformo in namignil, da celo ni nujno, da bo do nje sploh prišlo.

"Ekipi ministrstva za finance sem zaupal, da bo ljudem znala razložiti sama. Vendar jim ni, tu nam je spodrsnilo," je dejal Golob in dodal, da bo zato odslej komunikacijo in usmeritve na tem področju prevzel on. Povedal je še, da reforme ne bo, če ljudi ne bodo prepričali, da jim bo olajšala življenje. Kot ga je bilo razumeti, bo vztrajal le pri zdravstveni reformi.

Največ prahu je dvignila napoved, da naj bi se obdavčil tudi regres in malica ter božičnice, a v primeru višje olajšave oziroma ničelnega razreda je to lahko za večino celo ugodnejše kot je zdaj. A tega ne vemo, saj ministrstvo za finance ob predstavitvi oziroma napovedi davčne reforme ni pokazalo nobenega izračuna. Hkrati je minister Boštjančič napovedal, da je cilj pobrati več davkov, ni pa povedal, kdo naj bi jih plačal in ali bo več pobranega z dohodnino ali z nepremičninskim davkom.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 44

  • 15:34 29. Marec 2023.

    Ta vlada je popolnoma nespsobna. Letos v Slvoenijo že prišlo 3x več ilegalnih migrantov kot leta 2022. Zato pa je …

  • 14:57 29. Marec 2023.

    odjebi tega debila Galeba in pejt po svoje

  • 14:44 29. Marec 2023.

    Konjeglavo naj postavi.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.