Slovenija
15120 ogledov

To pravi minister, potem ko si je Golob ob njega obrisal čevlje

Klemen Boštjančič
1/2
Saša Despot predstavitev kandidata za ministra
Minister za finance kljub ostri kritiki predsednika vlade ne bo odstopil, da ostaja minister, je namreč povedal za Finance.

Robert Golob ga je v oddaji Preverjeno kritiziral, da je slabo predstavil napovedano davčno reformo in namignil, da celo ni nujno, da bo do nje sploh prišlo.

"Ekipi ministrstva za finance sem zaupal, da bo ljudem znala razložiti sama. Vendar jim ni, tu nam je spodrsnilo," je dejal Golob in dodal, da bo zato odslej komunikacijo in usmeritve na tem področju prevzel on. Povedal je še, da reforme ne bo, če ljudi ne bodo prepričali, da jim bo olajšala življenje. Kot ga je bilo razumeti, bo vztrajal le pri zdravstveni reformi.

Največ prahu je dvignila napoved, da naj bi se obdavčil tudi regres in malica ter božičnice, a v primeru višje olajšave oziroma ničelnega razreda je to lahko za večino celo ugodnejše kot je zdaj. A tega ne vemo, saj ministrstvo za finance ob predstavitvi oziroma napovedi davčne reforme ni pokazalo nobenega izračuna. Hkrati je minister Boštjančič napovedal, da je cilj pobrati več davkov, ni pa povedal, kdo naj bi jih plačal in ali bo več pobranega z dohodnino ali z nepremičninskim davkom.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 44
  • Hasan 15:34 29.marec 2023.

    Ta vlada je popolnoma nespsobna. Letos v Slvoenijo že prišlo 3x več ilegalnih migrantov kot leta 2022. Zato pa je treba zvišati davke in vse ostalo obdavčiti Slovence,d a bo denarja dovolj za migrante. To je načrt nevladnikov kateri vodijo ...prikaži več marioneto Golob in robota Pokljukarja.

  • Avatar MK_I_M_BACK
    MK_I_M_BACK 14:57 29.marec 2023.

    odjebi tega debila Galeba in pejt po svoje

  • Pišmevuh 14:44 29.marec 2023.

    Konjeglavo naj postavi.

Sorodne novice