To so dosegli starši v Vrtcu Jarše

Foto: bralka
Foto: bralka
Po protestu staršev in zaslišanju izredna odpoved preklicana
Oglej si celoten članek

Sindikalna zaupnica Sviza Petra Koritnik, ki je dobila izredno odpoved delovnega razmerja v Vrtcu Jarše, se lahko vrne nazaj na delo. Kot so sporočili iz Sviza, so v Vrtcu Jarše na podlagi zagovora vzgojiteljice in pisem podpore staršev prišli do zaključka, "da pojasnila in dokazila, predložena pri zagovoru, odpravljajo delavki očitane kršitve". Vzgojiteljica se v ponedeljek vrača v službo. 

Gre za vzgojiteljico Petro Koritnik, ki je, kot smo poročali, poziv na zagovor pred izredno odpovedjo delovnega razmerja prejela od detektiva. Vodstvo vrtca ji je očitalo zanemarjanje otrok in celo nasilja nad njimi, pa tudi mobing nad sodelavkami. Prejšnji četrtek je Koritnikova prejela sklep o izredni odpovedi delovnega razmerja iz krivdnih razlogov in sklep o prepovedi opravljanja dela.

V bran vzgojiteljici so stopili starši, ki poudarjajo, da so vsi očitki neresnični ter da gre za podtikanje in poskus diskreditacije zaradi osebnega maščevanja.

"Vrtec je sprejel odločitev, da ustavi postopek izredne odpovedi in delavko pozove nazaj na delo," so danes sporočili iz Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz).

Ravnateljica je v sredo s Koritnikovo opravila razgovor, in sicer v navzočnosti predstavnikov Sviza in pooblaščenke vrtca, odvetnice Nataše Pirc Musar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:56 17. Maj 2019.

    Pošteno bi bilo, da za to svinjarijo, ki je bila storjena vzgojiteljici Petri, nekdo (se ve kdo) tudi odgovarja in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.