Slovenija
6197 ogledov

Otroci s transparenti v bran vzgojiteljici

Protest zaradi vzgojiteljice bralka
Preden so danes vstopili v vrtec, so otroci skupaj s starši in s pomočjo transparentov izražali podporo vzgojiteljici, katere služba visi na nitki.

"Vrnite našo Petro takoj!" ... "Petre ne damo!" ... "Našo Petro hočemo nazaj!" ... to je le nekaj napisov na transparentih, s katerimi so se okrog osme ure zjutraj pred vrtcem v ljubljanskih Novih Jaršah danes kljub dežju in hladnemu vremenu zbrali starši s svojimi 4 do 5 let starimi otroci.

Gre za vzgojiteljico Petro Koritnik, ki je, kot smo poročali že včeraj, od detektiva prejela poziv na zagovor pred izredno odpovedjo delovnega razmerja. Pristojni ji očitajo zanemarjanja otrok in celo nasilja nad njimi, pa tudi mobing nad sodelavkami. Prejšnji četrtek je Koritnikova prejela sklep o izredni odpovedi delovnega razmerja iz krivdnih razlogov in sklep o prepovedi opravljanja dela.

Starši so vzgojiteljici stopili v bran, poudarjajo, da so vsi očitki popolnoma iz trte zviti, da gre za podtikanje in poskus diskreditacije zaradi osebnega maščevanja.

Z odvetnico k ravnateljici

Skupaj z otroki so se pred vrtcem zbrali pred današnjim razgovorom, ki ga je imela vzgojiteljica Koritnikova pri ravnateljici vrtca Diani Šumenjak. Na razgovor je prišla skupaj z odvetnico in predstavniki Sviza, katerega članica izvršilnega odbora je tudi sama.

Ravnateljici je Koritnikova podala svojo plat zgodbe, podkrepila jo je tudi z dokumentacijo. Kako bo to vplivalo na njeno nadalnjo usodo, za zdaj še ni znano. Starši jo bodo, napovedujejo, podpirali do konca.

Protest zaradi vzgojiteljice | Avtor: bralka bralka

Ravnateljica zaposleno obtožuje nasilja nad otroki, ogrožanja njihove varnosti in šikaniranja sodelavk. "Obtožbe so po vseh dostopnih informacijah in trdnem prepričanju sindikata izmišljene ter so zgolj posledica dejstva, da ravnateljica ni dobila zadostne podpore v svetu zavoda za ponovno izvolitev. Ravnateljica za to krivi sindikalno zaupnico, čeprav so pomembno vlogo pri zavrnitvi imeli starši otrok, ki obiskujejo vrtec," poudarjajo na SVIZ in dodajajo, da drži, da je bila vzgojiteljica zelo aktivna v minulem ravnateljičinem mandatu ter je odločno uveljavljala interese zaposlenih, kar so opazili tudi zaupnice in zaupniki iz drugih vrtcev ter jo tudi zato lani izvolili za predsednico Sindikalne konference predšolske vzgoje SVIZ, ki vključuje približno 6.200 zaposlenih v slovenskih vrtcih.

Ravnateljica očitkov sindikata ne komentira, poudarja, da do zaključka postopka ne bo podajala nobenih izjav.

Vrtec Slovenija Detektiv nad ljubljansko vzgojiteljico. Starši besni: „Otroci jo obožujejo!“

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
 • Avatar Iliazarra
  Iliazarra 01:22 16.maj 2019.

  Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v >>> www.3xDate.top

 • fowler 20:38 15.maj 2019.

  Smo imeli otroka v tem vrtcu, nikoli problema z vzgojiteljicami... Mi je bilo pa čudno, kako je lahko nekdo, ki nima nikakršnih izkušenj v pedagogiki, kar tako ravnatelj ustanove... Tale pa sploh, obnašanje je bilo že takrat poden od podna...

 • Decko 17:55 15.maj 2019.

  Ni edina ravnateljica v ljubljanskih vrtcih k grejejo stolček sam zaradi vez, čeprov so vsi zaposleni proti