Slovenija
3055 ogledov

To so dosegli starši v Vrtcu Jarše

Protest zaradi vzgojiteljice bralka
Po protestu staršev in zaslišanju izredna odpoved preklicana

Sindikalna zaupnica Sviza Petra Koritnik, ki je dobila izredno odpoved delovnega razmerja v Vrtcu Jarše, se lahko vrne nazaj na delo. Kot so sporočili iz Sviza, so v Vrtcu Jarše na podlagi zagovora vzgojiteljice in pisem podpore staršev prišli do zaključka, "da pojasnila in dokazila, predložena pri zagovoru, odpravljajo delavki očitane kršitve". Vzgojiteljica se v ponedeljek vrača v službo. 

Gre za vzgojiteljico Petro Koritnik, ki je, kot smo poročali, poziv na zagovor pred izredno odpovedjo delovnega razmerja prejela od detektiva. Vodstvo vrtca ji je očitalo zanemarjanje otrok in celo nasilja nad njimi, pa tudi mobing nad sodelavkami. Prejšnji četrtek je Koritnikova prejela sklep o izredni odpovedi delovnega razmerja iz krivdnih razlogov in sklep o prepovedi opravljanja dela.

V bran vzgojiteljici so stopili starši, ki poudarjajo, da so vsi očitki neresnični ter da gre za podtikanje in poskus diskreditacije zaradi osebnega maščevanja.

"Vrtec je sprejel odločitev, da ustavi postopek izredne odpovedi in delavko pozove nazaj na delo," so danes sporočili iz Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz).

Ravnateljica je v sredo s Koritnikovo opravila razgovor, in sicer v navzočnosti predstavnikov Sviza in pooblaščenke vrtca, odvetnice Nataše Pirc Musar.

Komentarjev 2
  • tomislav 19:56 17.maj 2019.

    Pošteno bi bilo, da za to svinjarijo, ki je bila storjena vzgojiteljici Petri, nekdo (se ve kdo) tudi odgovarja in je za to kaznovan.