To so fotografije Grimsovega napadalca

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Policisti objavili fotografije napadalca na poslanca Grimsa.
Oglej si celoten članek

Slovenska policija je na svoji spletni strani objavila fotografije moškega, pri objavi pa pripisala, da v povezavi z nasilnimi dejanji v okolici državnega zbora iščejo neznanega moškega. Njegova identiteta torej še ni znana. 

Vse, ki bi osebo prepoznali ali imeli kakršne koli informacije o njej, policija prosi, da pokličejo Policijsko postajo Ljubljana Center na telefonsko številko (01) 475 06 00 ali interventno številko policije 113, lahko tudi anonimni telefon policije 080 1200.

Foto: Policija Napadalec na Grimsa

Grims: Poskus umora

Kot je znano, najprej je Janez Janša včeraj tvitnil, da je pred Državnim zborom neznanec napadel poslanca stranke Branka Grimsa. Ta je danes v izjavi za javnost med drugim povedal, da je vse dogajanje v zvezi z napadom videl policist pred parlamentom. 

Povedal je, da ga je napadalec silovito porinil po stopnicah, a se je ujel. "Očitno se je ustrašil in pobegnil. Zbrani podatki pa so zelo zanimivi. Policist je povedal, da je bil človek oblečen v rumeno ali zeleno jakno. Pritekel je v trenutku, ko sem šel čez cesto in se zapodil vame." Grims je zato prepričan, da je bil napad organiziran. Tik pred tem je slišal skandiranje: "Grims, tebe je treba ubit!"

Dejal je, da tovrstne grožnje in žaljivke pred parlamentom posluša še dve leti, ljudje za njim kričijo "smrt janšizmu", "domobranko" in podobno. "Na te provokacije ne reagiram več. a tokrat je nekdo prišel za mano. Zame je bil to poskus umora. Lahko bi se ubil, hudo poškodoval. Vprašajte se, v kakšnem svetu mi živimo," je dodal poslanec SDS. Hud napad naj bi se nanj zgodil tudi lani, ko naj bi protestniki vanj zalučali granitne kocke. 

Za dodatno varovanje pa ni zaprosil, saj upa, da bo Golobova vlada za varnost poslancev poskrbela sama.

Slovenija Grims: Vse je bilo organizirano, to je bil poskus umora Slovenija Tako se v Inštitutu 8. marec odzivajo na napad na Grimsa

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 31

  • 08:53 31. Oktober 2022.

    A je na teh slikah bil kdo napaden?

  • 17:56 30. Oktober 2022.

    zgodovina bo pokazala da se je grims spotaknil in padel v človeka, sedaj pa take okoli trobi. ja a še …

  • 17:49 30. Oktober 2022.

    V SDS se v resnici bojijo da se jim vrne bumerang za njihovo vladanje ! Janšo pa država posebej ne …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.