Slovenija
5711 ogledov

Grims: Vse je bilo organizirano, to je bil poskus umora

Branko Grims Anže Petkovšek Prva redna seja DZ z nagovorom predsednika republike Boruta Pahorja, na kateri so imenovali mandatno-volilno komisijo DZ.
"Opravil sem zaslišanje, naredili so zapisnik, postopki že tečejo. Malo me rame bolijo, ampak zaradi tega ne bom rutke nosil."

Janez Janša je včeraj tvitnil, da je pred Državnim zborom neznanec napadel poslanca stranke Branka Grimsa. V neposredni bližini so bili po njegovih besedah policisti, ki naj bi napadalca videli, a jim je ta ušel. 

"Doživel sem resen fizični napad na poti iz parlamenta na stopnicah v parkirišče Maxija. Neznan moški je pritekel za menoj in me silovito porinil po stopnicah. Če bi padel, bi se lahko ubil. Ko sem se lovil, da ne bi padel, me je še močno pljunil od zadaj po laseh in hrbtu," je za Siol.net povedal Grims. Kot je dodal, je dogodek že prijavil policiji.

Tako so se na napad odzvali v Inštitutu 8. marec, ki ga vodi Nika Kovač. Ta je tudi sama pred časom doživela fizični napad.

Silovito ga je porinil po stopnicah, a se je ujel

Grims je danes v izjavi za javnost med drugim povedal, da je vse dogajanje v zvezi z napadom videl policist pred parlamentom. "Takrat, ko socialisti pod rdečo zvezdo vpijejo "smrt", je treba biti previden. Šel sem iz parlamenta po stopnicah, zgodil se je zahrbten, strahopeten napad name," je začel. Napadalec ga je silovito porinil po stopnicah, a se je Grims ujel. "Očitno se je ustrašil in pobegnil. Zbrani podatki pa so zelo zanimivi. Policist je povedal, da je bil človek oblečen v rumeno ali zeleno jakno. Pritekel je v trenutku, ko sem šel čez cesto in se zapodil vame." Grims je zato prepričan, da je bil napad organiziran. Tik pred tem je slišal skandiranje: "Grims, tebe je treba ubit!"

Dejal je, da tovrstne grožnje in žaljivke pred parlamentom posluša še dve leti, ljudje za njim kričijo "smrt janšizmu", "domobranko" in podobno. "Na te provokacije ne reagiram več. a tokrat je nekdo prišel za mano. Zame je bil to poskus umora. Lahko bi se ubil, hudo poškodoval. Vprašajte se, v kakšnem svetu mi živimo," je dodal poslanec SDS. Hud napad naj bi se nanj zgodil tudi lani, ko naj bi protestniki vanj zalučali granitne kocke. 

Verjame, da je kamer dovolj, da identifikacija napadalca ne bo problematična. Grims je policistom predlagal, naj s pomočjo pljunka, ki je ostal na njegovih laseh, pridobijo napadalčev DNK, a naj bi ga zavrnili, da pa je dokaze "sam shranil".

"Opravil sem zaslišanje, naredili so zapisnik, postopki že tečejo. Malo me rame bolijo, ampak zaradi tega ne bom rutke nosil."

Za dodatno varovanje pa ni zaprosil, saj upa, da bo Golobova vlada za varnost poslancev poskrbela sama.

Nataša Sukič Slovenija Slovenija Poslanca SDS naj bi fotografirala računalnik poslanke Levice

Za vse je okrivil levi politični pol

Prepričan je, da je za porast nasilja odgovorna leva politična opcija, "tisti, ki so danes na osnovi kričanja in groženj prišli na oblast, pa kažejo s prstom na nas in pravijo, da smo mi krivi".

Nato je prebral dve pesmi Svetlane Makarović (spomnimo, Janša je taiste pesmi že javno prebiral na soočenjih pred državnozborskimi volitvami) - eno, ki govori o "podganji stranki", drugo pa, ki govori o njem osebno. Zatrdil je, da je bila pesniška zbirka sofinancirana z davkoplačevalskim denarjem. "Predstavljajte si, da besedo Grims v pesmi zamenjaš z ilegalni migrant," je dodal.

"To zastruplja slovenijo. S tem se okoriščajo tisti, ki pridobijo materialno korist in oblast. O Svetlani Makarović je Nika Kovač zapisala, da jo občuduje. To je hujskaštvo, je kaznivo dejanje, upam, da gledajo to policisti. To je netenje politične in verske nestrpnosti, ki je protiustavna," je dejal Grims.

Nika Kovač Slovenija Nika Kovač: "Po Janševem retvitu se je zgrnilo"

Premierju Robertu Golobu je predlagal, naj odstopi in pozval k temu, da se ukinejo dvojna merila. Po njegovem gre za ustvarjanje zlagane podobe, da je desna stran agresivna, leva pa mirna. 

"Edini, ki so nestrpni in agresivni, čedalje bolj, so na levi strani političnega pola. Zagotovo ne vsi, ampak tisti, ki imajo od tega korist, to netijo in podžigajo," je prepričan. Ko so ga spomnili na žaljive Janševe tvite, pa je odvrnil, da se je ta zgolj odzval na lažne navedbe.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 38
  • Avatar MS
    MS 13:09 31.oktober 2022.

    Le kdo bi želel ubiti tega klovna? Saj s svojimi klovnovskim predstavami izredno zabava gledalce!

  • kapljač 18:08 30.oktober 2022.

    Da je zadeva res bila organizirana in da se je šlo za poskus umora, bi Grims vsaj napol mrtev obležal na stopnicah! Samo zavajanje ga je ljudi, ki ne vedo kako resnici zgleda fizični napad, in še posebej na stopnicah ...prikaži večh , sploh pa očitek na kaznivo dejanje poskuša umora! Lažejo nevedne tako RKC kot SDS , čim se jim ponudi priložnost!

  • rd2dmk2 18:07 29.oktober 2022.

    malo me rame bolijo. o ti uboga, razmažena, cmerasta reva. če te rame bolijo , in te je en butnil , ko bik, daj srajco dol in pokaži modrico. sicer verjetno ti dobiš žulj, že ko pomisliš na delo in ...prikaži večn modrico, ko greš na meter mimo krampa ali lopate. tebi verjetno še žlica naredi musklfibr, ubogi grimsek.