To so občine, kjer proizvedejo največ odpadkov

Foto: Profimedia
Slovensko povprečje je bilo 478 kilogramov na prebivalca.
Oglej si celoten članek

V Sloveniji je lani nastalo za skoraj 6,2 milijona ton odpadkov, od tega približno 987.000 ton komunalnih odpadkov. Največ komunalnih odpadkov na prebivalca je nastalo v občini Bovec, in sicer 665 kilogramov, najmanj pa v občini Osilnica - 227 kilogramov na prebivalca. Slovensko povprečje je bilo 478 kilogramov na prebivalca.

Prednjačijo Bovec, MS, Komenda in Kranj

Po podatkih Statističnega urada RS so poleg Bovca občine z največjo količino nastalih komunalnih odpadkov na prebivalca še Murska Sobota s 662 kilogrami na prebivalca, Komenda s 650 kilogrami in Kranj s 642 kilogrami.

Odpadki Inšpektorjem prekipelo, uvedli postopek, globe do 1500 evrov

Kar zadeva največja mesta, so tako v Ljubljani kot v Mariboru precej nad slovenskim povprečjem. V prestolnici je lani nastalo 546 kilogramov komunalnih odpadkov na prebivalca, v Mariboru pa 548 kilogramov.

Najmanj odpadkov v Osilnici

Najmanj komunalnih odpadkov na prebivalca imajo poleg Osilnice še v občinah na vzhodu države, in sicer Zavrču (257 kilogramov), Cirkulanah (263 kilogramov) in Svetem Tomažu (275 kilogramov).

Kar zadeva regije, je največ komunalnih odpadkov nastalo v obalno-kraški statistični regiji (566 kilogramov na prebivalca), najmanj pa v koroški statistični regiji (391 kilogramov), je še objavil Surs.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 11:31 2. November 2018.

    še enkrat! ... napisal sem, da so odpadki posledica množične potrošnje, župani se očitno ne zavedajo, da vsaka nova štacuna …

  • 15:09 1. November 2018.

    rad bi pojasnilo za izbrisan komentar

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.