Slovenija
9986 ogledov

Inšpektorjem prekipelo, uvedli postopek, globe do 1500 evrov

Ekološki otok
1/2
MOK
Mestni inšpektorji bodo v tem primeru uvedli pet prekrškovnih postopkov.

Na kranjski mestni upravi opozarjajo, da kupi smeti in odpadkov sodijo v za to namenjene zabojnike. "Ponovno smo bili s strani prijavitelja, tokrat iz Čirč, opozorjeni na nesnago, ki leži ob ekološkem otoku in kazi podobo kraja, za katerega se mnogi trudijo," pravi Urška Planinc iz Mestne občine Kranj.

Prijavitelj je zapisal, da "tako stanje izničuje vsa prizadevanja občanov po zagotavljanju čistega, zdravega in lepega okolja".

Odpadki so bili po ogledu inšpekcije, ki bo uvedla pet prekrškovnih postopkov, odstranjeni. "Medobčinski inšpektorat Kranj bo zoper domnevne prekrškarje uvedel pet prekrškovnih postopkov, štirje od teh bodo uvedeni proti fizičnim osebam, eden proti s.p." je pojasnila Planinčeva.

Zabojnik za smeti Slovenija 'Tujci' polnijo vaše zabojnike? Nič jim ne morete! slovenija 05.06.13, Snaga, smetar, komunalni delavec, smeti, komunalni odpadki, Storitve Slovenija Občine svarijo, da bi spet lahko prišlo do zvišanja cen

Redni pregledi in na podlagi prijav

Poleg nenapovedanih inšpekcijskih pregledov Medobčinski inšpektorat Kranj (MIK) opravlja tudi preglede na podlagi prejetih prijav. "Današnji primer iz območja Čirč kot poročajo iz MIK ni osamljen, in prav je, da na tovrstno nedopustno ravnanje nepravilnega odlaganja odpadkov vedno znova opozorimo," pravijo pri MOK. "Inšpekcijske službe zaznajo največ nepravilnosti pri ločevanju in odlaganju odpadkov v večstanovanjskih stavbah, kršitelji pa so največkrat identificirani na podlagi odrezkov, položnic in pisem z osebnim imeni."

Ekološki otok | Avtor: MOK MOK

Kakšne so globe?

V Mestni občini Kranj ravnanje s komunalnimi odpadki ureja Odlok o ravnanju s komunalnimi odpadki v Mestni občini Kranj, po katerem so kršiteljem lahko izrečene globe, 1.500 eur za pravno osebo, 800 eur za odgovorno osebo pravne osebe, 1.000 eur za samostojnega podjetnika posameznika ali posameznika, ki samostojno opravlja dejavnost in 500 eur za posameznika.

odpadki Globa Slovenija Od občine do občine drugače, ponekod opozorila, drugje globe za 800 evrov ločevanje globe tudi do 800 evrov Slovenija Zmeda! V kateri zabojnik naj odložim?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 22:34 24.oktober 2018.

    Če bi mel folk malo manj smeti bi blo tut vredu. Sicer so kante na otokih zelo hitro polne. Na primer jst vsako od kant izpraznim enkrat na mesec (razen biološke, to praznim skoraj vsak dan). Zakaj? Zato ker rabim ...prikaži več tako zelo dolgo, da se nabere toliko smeti da je ena polna vreča. Vidim pa da folk večkrat tedensko odnaša plastiko.

  • tomazz 20:01 24.oktober 2018.

    Če bi odpeljali smeti, ko so kante polne (beri malo pogosteje) - čeprav za višje položnice, do tega nebi prihajalo. Kopičimo smeti odma, ko so kontejnerji prazni vse odnesemo in se takoj napolonijo. Da ne govortim o tem, da ljudje ...prikaži več dovažajo smeti. Verjetno, ker so tudi njihove kante polne.

  • Avatar praufo
    praufo 14:36 24.oktober 2018.

    slovenija je postala ekstremno potrošniška družba, še vedno se gradijo novi in novi centri za zapravljanje denarja ... ja kaj pa potem? potem je pa treba nekam vržt tisto pizdarijo, ki se jo naveličaš, da ne govorimo o ceneni robi, ...prikaži več samo poglejte reklame, koliko poceni šare se prodaja in prodajajo se dobesedno smeti, ampak župani si pa še vedno želijo novih centrov nakupa ... le zakaj? vse se plača, potem naj pa župani še razmislijo kam s smetmi