Tobogan lomi kosti

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Terme Ptuj. Kopalec si je na toboganu zlomil ključnico. Atrakcija ostaja odprta.
Oglej si celoten članek

Med vožnjo po vodnem toboganu me je z blazino vred dvignilo v zrak, nato sem močno treščil ob tobogan in neslo me je še naprej,” se spominja Mitja iz Ljubljane, ki se je hudo poškodoval med vožnjo po tajfunu, najnovejšem toboganu Term Ptuj. Zlomil si je ključnico, oskrbeli so ga v ptujski bolnišnici.

Poškodbe že prej

Andrej Klasinc, direktor Term Ptuj, je nesrečo potrdil. “Nezgodo obžalujemo. Dejstvo je, da je najverjetneje nastala zaradi neupoštevanja navodil in opozoril za varno uporabo tobogana,” pravi prvi mož term, ki pa prizna, da so na tem toboganu že imeli nekaj manjših poškodb. Mitja pa pravi, da za nesrečo ni kriv sam, in verjame, da je napis pri toboganu Na lastno odgovornost premalo, da bi uporabnik lahko vedel, v kaj se podaja.

“Dolžan skrbeti za varnost”

Tak napis zagotovo ne razbremeni podjetja odgovornosti. Lastnik tobogana je dolžan skrbeti za varnost,” pojasnjuje docentka Nataša Samec, predavateljica obligacijskega prava na pravni fakulteti Maribor. Dodaja, da bi bilo po takšni nesreči takšen tobogan dobro za nekaj dni zapreti in ga testirati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 12:02 25. Avgust 2015.

    Ma ja. Jaz sem 5 letnega sinčka peljal na tobogan (sicer ne ta isti) in sem bil popolnoma trezen. Zgodilo …

  • mph
    10:35 25. Avgust 2015.

    Se povsem strinjam. Minusarji so očitno adrenalinski odvisneži, po mojem, ki nočejo razumeti razlike med DRUŽINSKO in ADRENALINSKO atrakcijo.

  • 12:10 1. September 2011.

    Meni se zdi pa kar prav, da se govori tudi o takih nesrečah. Da ne bo potem spet kdo s …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.