Slovenija
390 ogledov

Tobogan lomi kosti

je pokazal svojo poškodbo, saj želi s svojo zgodbo opozoriti na nevarnost vodnih Saša Despot
Terme Ptuj. Kopalec si je na toboganu zlomil ključnico. Atrakcija ostaja odprta.

Med vožnjo po vodnem toboganu me je z blazino vred dvignilo v zrak, nato sem močno treščil ob tobogan in neslo me je še naprej,” se spominja Mitja iz Ljubljane, ki se je hudo poškodoval med vožnjo po tajfunu, najnovejšem toboganu Term Ptuj. Zlomil si je ključnico, oskrbeli so ga v ptujski bolnišnici.

Poškodbe že prej

Andrej Klasinc, direktor Term Ptuj, je nesrečo potrdil. “Nezgodo obžalujemo. Dejstvo je, da je najverjetneje nastala zaradi neupoštevanja navodil in opozoril za varno uporabo tobogana,” pravi prvi mož term, ki pa prizna, da so na tem toboganu že imeli nekaj manjših poškodb. Mitja pa pravi, da za nesrečo ni kriv sam, in verjame, da je napis pri toboganu Na lastno odgovornost premalo, da bi uporabnik lahko vedel, v kaj se podaja.

“Dolžan skrbeti za varnost”

Tak napis zagotovo ne razbremeni podjetja odgovornosti. Lastnik tobogana je dolžan skrbeti za varnost,” pojasnjuje docentka Nataša Samec, predavateljica obligacijskega prava na pravni fakulteti Maribor. Dodaja, da bi bilo po takšni nesreči takšen tobogan dobro za nekaj dni zapreti in ga testirati.

Komentarjev 6
  • Matej Bukovec 12:02 25.avgust 2015.

    Ma ja. Jaz sem 5 letnega sinčka peljal na tobogan (sicer ne ta isti) in sem bil popolnoma trezen. Zgodilo se nama je enako. Oba sva bila na blazini in sva sedela normalno, kot je narisano v pravilih. Vseeno naju ...prikaži več je obrnilo in dvignilo v zrak. Nato sem sina ujel v zraku tako da sem sam butnil v tobogan, njemu pa hvala bogu, ni bilo nič. Nisem se poškodoval, samo verjamem, da bi se lahko, če bi le malo bolj nerodno pristal.

  • mph 10:35 25.avgust 2015.

    Se povsem strinjam. Minusarji so očitno adrenalinski odvisneži, po mojem, ki nočejo razumeti razlike med DRUŽINSKO in ADRENALINSKO atrakcijo.

  • LiMonca 12:10 01.september 2011.

    Meni se zdi pa kar prav, da se govori tudi o takih nesrečah. Da ne bo potem spet kdo s polomljenim vratom, pa bodo vsi presenečeni, kako za vraga se je pa to lahko zgodilo.Tobogan se na spletnih ...prikaži več portalih reklamira kot družinski in ne adrenalinski tobogan. Po moji kmečki logiki, se na družinskem/ne adrenalinskem toboganu nesreče nebi smele dogajati. Ne glede kakšne... In glede na to, da je tobogan odprt dobre 2 meseca in da se je zgodilo že več nesreč, mora biti nekaj narobe z njim.In ja, če bi kilometrska navodila rešila koga pred buškami ali čim hujšim, naj bodo pa kilometrska. Trenutno so "navodila" prikazana s tremi slikicami: obvezno spuščanje na blazini, obvezno spuščanje v paru in koliko je potrebno počakati pred naslednjim spustom. To je pa to.Mitja, želim ti hitro okrevanje!