Ponedeljkovi podatki: Še en dan spodbudnih novic!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Izdanih je bilo manj TAN kod kot prejšnji torek.
Oglej si celoten članek

Včeraj je bilo po podatkih ministrstva za javno upravo potrjenih 2189 TAN kod, kar pomeni, da je bilo približno toliko, verjetno nekoliko več pozitivnih PCR testov. Povprečno je potrjenih približno deset odstotkov (od -5 do +20) več pozitivnih PCR testov, kot znaša podatek o izdanih TAN kodah.

Drug skrb vzbujajoč podatek je pojav nove različice omikron, ki so jo odkrili v Južni Afriki in potrdili v številnih državah po svetu. Dodatnih ukrepov razen zaostritev ob prehodu meje iz držav, kjer so potrdili novo različico, Slovenija za zdaj ne načrtuje. 

Ob morebitnem prihodu nove različice omikron, ki je morebiti bolj kužna od trenutno prevladujoče delte, je še bolj pomembno, da  vse ukrepe striktno upoštevamo. Kot je za RTV SLO povedala vodja strokovne skupine za covid Mateja Logar, bomo v naslednjih dneh videli, kakšne lastnosti ima ta različica in kako se bo obnašala v okolju, kjer je bila doslej prevladujoča različica delta. Več o tem lahko preberete v članku Evropa zaradi omikrona zaostruje ukrepe. Jih bo tudi Slovenija? To pravi Logarjeva.

Omikron so sicer kot prvi v EU v petek potrdili v Belgiji, nato pa ji je sledila že vrsta evropskih držav, med drugim Nemčija, Italija, Avstrija in Portugalska, včeraj še Španija in Švedska. V Sloveniji nove različice še niso zaznali.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:56 30. November 2021.

    Upad je zagotova posledica preverjanja osebnih in QR kod pri tankanju bencina in kupovanju tehničnega blaga. Pohlevni državljani se globoko …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.