Torkovi podatki: To kažejo zadnje številke

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Po nedeljski rasti včeraj spet zabeležili padec.
Oglej si celoten članek

V ponedeljek je bilo potrjenih 1071 TAN kod, kar pomeni, da bo tudi približno toliko, verjetno nekoliko več potrjenih pozitivnih PCR testov. Povprečno je potrjenih za deset (med -5 in +20) odstotkov več novih okužb z virusom sars-cov-2, kot je izdanih TAN kod.

V primerjavi s preteklim ponedeljkom, ko je bilo izdanih 1396 TAN kod - to pomeni 23 odstotni padec, kar je dober podatek, sploh glede na to, da se je že ob nedeljskih podatkih nakazovalo, da se krivulja spet obrača navzgor. Prejšnji ponedeljek je bilo sicer potrjenih 1558 pozitivnih PCR testov. 

Matjaž Leskovar iz Instituta Jožef Stefan, ki pripravlja prognozo širjenja covid-19 v Sloveniji, je napovedal, da se bo krivulja zaradi pojava nove različice že okoli novega leta začela spet dvigati, potem ko smo v zadnjih tednih beležili padanje epidemije.

"Kako se bo to odražalo na številu hospitaliziranih covidnih bolnikov na navadnih in intenzivnih oddlekih, bo odvisno od resnosti bolezni, ki jo povzroča," piše Leskovar. "Omikron se tako hitro širi zaradi izogibanja imunskemu sistemu in še večje kužnosti od delte. Dosledno izvajajmo pravilo CPT in vse ostale ukrepe, da pričakovana rast epidemije ne bo prehitra, kar bi kljub morebitnemu blažjemu poteku bolezni poplavilo bolnišnice s covidnimi bolniki. Najučinkovitejši ukrep za obvladovanje epidemije je cepljenje, ki pomembno zmanjša verjetnost za okužbo in težji potek bolezni. Kumulativno število hospitaliziranih zmanjša pri tako kužnem virusu le cepljenje, ukrepi to isto kumulativno število bolnikov le razporedijo na daljše časovno obdobje." 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 09:56 28. December 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec …

  • 09:55 28. December 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec …

  • 09:10 28. December 2021.

    tile idioti nekaj ne dojamejo.. precepljene države so imele fešto, nič testiranja in precepljene ljudi, ki so veselo žingali, bili …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.