Slovenija
22010 ogledov

Torkovi podatki: To kažejo zadnje številke

Covid-19 Profimedia
Po nedeljski rasti včeraj spet zabeležili padec.

V ponedeljek je bilo potrjenih 1071 TAN kod, kar pomeni, da bo tudi približno toliko, verjetno nekoliko več potrjenih pozitivnih PCR testov. Povprečno je potrjenih za deset (med -5 in +20) odstotkov več novih okužb z virusom sars-cov-2, kot je izdanih TAN kod.

V primerjavi s preteklim ponedeljkom, ko je bilo izdanih 1396 TAN kod - to pomeni 23 odstotni padec, kar je dober podatek, sploh glede na to, da se je že ob nedeljskih podatkih nakazovalo, da se krivulja spet obrača navzgor. Prejšnji ponedeljek je bilo sicer potrjenih 1558 pozitivnih PCR testov. 

Matjaž Leskovar iz Instituta Jožef Stefan, ki pripravlja prognozo širjenja covid-19 v Sloveniji, je napovedal, da se bo krivulja zaradi pojava nove različice že okoli novega leta začela spet dvigati, potem ko smo v zadnjih tednih beležili padanje epidemije.

"Kako se bo to odražalo na številu hospitaliziranih covidnih bolnikov na navadnih in intenzivnih oddlekih, bo odvisno od resnosti bolezni, ki jo povzroča," piše Leskovar. "Omikron se tako hitro širi zaradi izogibanja imunskemu sistemu in še večje kužnosti od delte. Dosledno izvajajmo pravilo CPT in vse ostale ukrepe, da pričakovana rast epidemije ne bo prehitra, kar bi kljub morebitnemu blažjemu poteku bolezni poplavilo bolnišnice s covidnimi bolniki. Najučinkovitejši ukrep za obvladovanje epidemije je cepljenje, ki pomembno zmanjša verjetnost za okužbo in težji potek bolezni. Kumulativno število hospitaliziranih zmanjša pri tako kužnem virusu le cepljenje, ukrepi to isto kumulativno število bolnikov le razporedijo na daljše časovno obdobje." 

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 5
  • Debra_Thompson 09:56 28.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • Debra_Thompson 09:55 28.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • rd2dmk2 09:10 28.december 2021.

    tile idioti nekaj ne dojamejo.. precepljene države so imele fešto, nič testiranja in precepljene ljudi, ki so veselo žingali, bili pa skoraj nič zaščiteni . in pride omikron in je štala totalna.. mi slovenci pa imamo diktaruro.. in se ne ...prikaži več cepimo in se testiramo in vidimo kdo je pozitiven in jih takoj lahko izločimo zraven pa smo še PREBOLEVNIKI, vsi DOBRO ZAŠČITENI. in ni panike.. zadnje 2 meseca je skoraj celotna slovenska populacija se PREKUŽILA. in bo pri nas mir. pa da vidimo kdo ima prav.