Tragedija v gorah: Na istem mestu umrla v razmiku ene ure

Foto: PU Kranj
Foto: PU Kranj
Prvi se je smrtno ponesrečil okoli 10. ure, drugi pa uro kasneje.
Oglej si celoten članek

Na Malem Triglavu sta danes v razmiku ene ure umrla dva gornika, so sporočili s PU Kranj. Prvi, gre za državljana Slovenije, se je pri padcu iz Malega Triglava v Snežno konto smrtno ponesrečil okoli 10. ure, drugi, tujec, pa na istem mestu uro kasneje.

Kot so pojasnili, nesreči nista povezani. "V obeh primerih vse okoliščine kažejo na nesrečo v zelo zahtevnih razmerah v gorah, kjer poti prekrivata tako sneg kot tudi led. Na Triglavu je bilo danes oboje," so dejali.

V reševanju je sodelovala posadka helikopterja Slovenske vojske, gorski reševalci GRS Mojstrana in Gorska policijska enota.

Sicer pa so gorski reševalci morali že včeraj posredovati v petih gorskih nesrečah, dve sta bili žal usodni. Več o tem v članku Planinec padel v prepad in umrl na kraju nesreče.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.