Slovenija
3721 ogledov

Planinec padel v prepad in umrl na kraju nesreče

Reševanje s helikopterjem Gorska reševalna zveza Slovenije
Včeraj so posredovali v petih gorskih nesrečah, dve sta bili usodni.

Gorski reševalci so morali včeraj posredovati v petih gorskih nesrečah, so sporočili na Facebooku. Dve sta bili žal usodni.

"V prepad Bosova grapa je padel planinec, zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče, zaradi nenadnega obolenja pa je življenje izgubila tudi oseba na sprehodu v gozdu na območju Polhovega Gradca," so pojasnili. Pri reševanju so si pomagali tudi s helikopterjem.

Ob tem so opozorili vse planince, ki se odpravljajo v gore. "V zadnjih dneh je močan veter razpihal sneg in ponekod so nastale klože. V visokogorju je nevarnost snežnih plazov 3. stopnje. Zaradi poledenelosti pa je nekje tudi velika nevarnost zdrsa. Vsem, ki zahajate v hribe, svetujemo, da si izberete svojim izkušnjam primerno turo, da ste ustrezno opremljeni (dereze, cepin, lavinski trojček, itd...) in da se na turo dobro pripravite. Gore, še posebej v zimskem času, ne poznajo milosti," so še dodali.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.