Tragično. Voznik se domov žal ne bo več vrnil

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Po svojem pasu se je pripeljal pravilno.
Oglej si celoten članek

Za posledicami prometne nesreče, ki se je v soboto zgodila na cesti med Škofjo Loko in Železniki, je umrl 58-letni motorist, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj. 

V nesreči je po podatkih policije 30-letni voznik z avtomobilom vozil proti Železnikom in zapeljal na nasprotno smerno vozišče, po katerem je pravilno pripeljal 58-letni motorist.

Prišlo je do trčenja, v katerem je bil motorist hudo poškodovan in so ga s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali v zdravstveno ustanovo. Zdravniki žal niso mogli preprečiti njegove smrti.  

V nesreči je bil lažje poškodovan tudi 30-letni voznik avtomobila, ki so ga z reševalnim vozilom prav tako odpeljali v zdravstveno ustanovo. Za voznika avtomobila policisti vodijo postopek zaradi kaznivega dejanja s področja varnosti javnega prometa.

V prometnih nesrečah, ki so jih gorenjski policisti obravnavali letos, je bilo 12 oseb hudo poškodovanih, lani v enakem obdobju 14, lahko poškodovanih pa 86 (lani 101). Med letošnjimi prometnimi nesrečami je bila v 80 nesrečah vzrok neprilagojena hitrost, podobno je bilo tudi lani v enakem obdobju.

Kot še navajajo gorenjski policisti, največ prometnih nesreč obravnavajo ob petkih in med 9. in 15. uro.

Slovenija Logatec: Vlak trčil v vozilo Slovenija Mladenič je norel z 241 km/h, takšno kazen bo plačal

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:31 16. April 2024.

    Je bral novice pa ga je panika zajela

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.