Slovenija
9073 ogledov

Tragično. Voznik se domov žal ne bo več vrnil

Nesreča motorista Profimedia
Po svojem pasu se je pripeljal pravilno.

Za posledicami prometne nesreče, ki se je v soboto zgodila na cesti med Škofjo Loko in Železniki, je umrl 58-letni motorist, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj. 

V nesreči je po podatkih policije 30-letni voznik z avtomobilom vozil proti Železnikom in zapeljal na nasprotno smerno vozišče, po katerem je pravilno pripeljal 58-letni motorist.

Prišlo je do trčenja, v katerem je bil motorist hudo poškodovan in so ga s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali v zdravstveno ustanovo. Zdravniki žal niso mogli preprečiti njegove smrti.  

V nesreči je bil lažje poškodovan tudi 30-letni voznik avtomobila, ki so ga z reševalnim vozilom prav tako odpeljali v zdravstveno ustanovo. Za voznika avtomobila policisti vodijo postopek zaradi kaznivega dejanja s področja varnosti javnega prometa.

V prometnih nesrečah, ki so jih gorenjski policisti obravnavali letos, je bilo 12 oseb hudo poškodovanih, lani v enakem obdobju 14, lahko poškodovanih pa 86 (lani 101). Med letošnjimi prometnimi nesrečami je bila v 80 nesrečah vzrok neprilagojena hitrost, podobno je bilo tudi lani v enakem obdobju.

Kot še navajajo gorenjski policisti, največ prometnih nesreč obravnavajo ob petkih in med 9. in 15. uro.

Trčenje vlaka v vozilo Slovenija Logatec: Vlak trčil v vozilo Števec Slovenija Slovenija Mladenič je norel z 241 km/h, takšno kazen bo plačal

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar NickMason
    NickMason 17:31 16.april 2024.

    Je bral novice pa ga je panika zajela