Odlične novice o novih okužbah v Sloveniji

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Spodbudni podatki o izdanih TAN kodah nakazujejo, da se zadeve, ko gre za okužbe, počasi umirjajo.
Oglej si celoten članek

V zadnjih dneh lahko opazujemo zelo spodbuden trend, ki pa se bo v bolnišnicah, kjer so razmere najbolj kritične, začel kazati z zamikom. Število dnevno izdanih TAN kod v primerjavi s številom izdanih kod pred tednom dni v tem tednu pada. Včeraj je bilo izdanih 2.461 TAN kod. V primerjavi s prejšnjo sredo je to 873 okužb manj oziroma dobro četrtino manj. Podobno sliko smo lahko videli tudi včeraj. 

Pričakovati je, da bo vrh v bolnišnicah dosežen konec meseca. Trenutno je v bolnišnicah 1.168 bolnikov s covidom-19. Najmlajši bolnik na navadnih oddelkih je star 10 let. V enotah intenzivne nege je trenutno 283 bolnikov, najmlajši ima 32 let.

Kot je povedal državni sekretar Franc Vindišar, so število intenzivnih postelj povečali na 302, do konca tedna pa želijo to število še povečati za dodatnih petnajst. Opozoril je, da je zdravstvo trenutno izjemno preobremenjeno. "Ni dovolj kadra, da bi lahko poskrbeli za vse," je opozoril. "Bojim se, da smo blizu tega, da ne bomo imeli anesteziologa, ki bo uspaval pacienta za operacijo. V tem trenutku ne moremo poskrbeti za večjo prometno nesrečo ali naravno nesrečo, kjer bi bilo večje število ponesrečencev." 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.