Slovenija
26879 ogledov

Odlične novice o novih okužbah v Sloveniji

Covid-19 v Ljubljani Profimedia
Spodbudni podatki o izdanih TAN kodah nakazujejo, da se zadeve, ko gre za okužbe, počasi umirjajo.

V zadnjih dneh lahko opazujemo zelo spodbuden trend, ki pa se bo v bolnišnicah, kjer so razmere najbolj kritične, začel kazati z zamikom. Število dnevno izdanih TAN kod v primerjavi s številom izdanih kod pred tednom dni v tem tednu pada. Včeraj je bilo izdanih 2.461 TAN kod. V primerjavi s prejšnjo sredo je to 873 okužb manj oziroma dobro četrtino manj. Podobno sliko smo lahko videli tudi včeraj. 

Pričakovati je, da bo vrh v bolnišnicah dosežen konec meseca. Trenutno je v bolnišnicah 1.168 bolnikov s covidom-19. Najmlajši bolnik na navadnih oddelkih je star 10 let. V enotah intenzivne nege je trenutno 283 bolnikov, najmlajši ima 32 let.

Kot je povedal državni sekretar Franc Vindišar, so število intenzivnih postelj povečali na 302, do konca tedna pa želijo to število še povečati za dodatnih petnajst. Opozoril je, da je zdravstvo trenutno izjemno preobremenjeno. "Ni dovolj kadra, da bi lahko poskrbeli za vse," je opozoril. "Bojim se, da smo blizu tega, da ne bomo imeli anesteziologa, ki bo uspaval pacienta za operacijo. V tem trenutku ne moremo poskrbeti za večjo prometno nesrečo ali naravno nesrečo, kjer bi bilo večje število ponesrečencev." 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.