Trgovine ob nedeljah spet odprte

Foto: Profimedia Fotografija je simbolična.
Foto: Profimedia Fotografija je simbolična.
Vlada je odpravila prepoved, ki je veljala v času epidemije
Oglej si celoten članek

Trgovci bodo sami določili obratovalni čas

Na današnji seji je vlada odpravila prepoved obratovanja trgovin ob nedeljah ter določitev minimalnega obratovalnega časa trgovin iz časa epidemije. S tem so trgovcem omogočili, da sami določijo obratovalni čas svojih trgovin. 

Za vse dejavnosti še vedno velja, da jih je dovoljeno opravljati le pod pogojem, da se zagotovi minimalni stik s potrošniki in v skladu s sprejetimi navodili in priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje ter ministrstva za zdravje.

Omejitve so postopoma sproščali

Vlada je odlok o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom sprejela v okviru ukrepov za omejitev širjenja novega koronavirusa. Po odloku, ki velja od 16. marca, so sprva lahko delovale le prodajalne z živili vključno s prodajo kmetijskih pridelkov na kmetiji, lekarne, prodajalne z medicinskimi pripomočki in ortopedskimi pripomočki, program vrt in kmetijstvo v prodajalnah, kmetijske prodajalne, bencinski servisi, banke, pošte, dostavne službe, trafike in kioski za prodajo časopisov in revij ter druge nujne storitve za zagotavljanje javne varnosti in zdravja.

Nato je omejitve postopoma sproščala in doslej so bile - z izjemo nočnih klubov in diskotek - omogočene vse ostale dejavnosti ponujanja blaga in storitev, za katere je prav tako veljala začasna prepoved. Ob nedeljah in dela prostih dneh so lahko bile odprti le bencinski servisi in lekarne.

Tretje branje predloga novele zakona o trgovini, po kateri bi bile trgovine ob nedeljah in praznikih zaprte, bo v državnem zboru na sporedu šele jeseni, do takrat pa bodo trgovine ob nedeljah očitno ostale odprte.

dezurni@zurnal24.si

Nedeljski čas "Še vse poletje za lobiranja in pritiske"

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 29

  • 07:59 24. Julij 2020.

    Pravilno!

  • 07:00 24. Julij 2020.

    To je kršenje referendumske volje ljudstva iz leta 2003 ! Sedaj je čas ,da tudi trgovke in trgovci pokažejo sredinec …

  • 06:33 24. Julij 2020.

    jaz bi pa rekla tako naj bo potem ob nedeljah vse odprto če že morjo bit odprte trgovine ,črpalke ,potem …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.