Slovenija
10090 ogledov

Trgovine ob nedeljah spet odprte

supermarket trgovina Profimedia
Vlada je odpravila prepoved, ki je veljala v času epidemije

Trgovci bodo sami določili obratovalni čas

Na današnji seji je vlada odpravila prepoved obratovanja trgovin ob nedeljah ter določitev minimalnega obratovalnega časa trgovin iz časa epidemije. S tem so trgovcem omogočili, da sami določijo obratovalni čas svojih trgovin. 

Za vse dejavnosti še vedno velja, da jih je dovoljeno opravljati le pod pogojem, da se zagotovi minimalni stik s potrošniki in v skladu s sprejetimi navodili in priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje ter ministrstva za zdravje.

Omejitve so postopoma sproščali

Vlada je odlok o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom sprejela v okviru ukrepov za omejitev širjenja novega koronavirusa. Po odloku, ki velja od 16. marca, so sprva lahko delovale le prodajalne z živili vključno s prodajo kmetijskih pridelkov na kmetiji, lekarne, prodajalne z medicinskimi pripomočki in ortopedskimi pripomočki, program vrt in kmetijstvo v prodajalnah, kmetijske prodajalne, bencinski servisi, banke, pošte, dostavne službe, trafike in kioski za prodajo časopisov in revij ter druge nujne storitve za zagotavljanje javne varnosti in zdravja.

Nato je omejitve postopoma sproščala in doslej so bile - z izjemo nočnih klubov in diskotek - omogočene vse ostale dejavnosti ponujanja blaga in storitev, za katere je prav tako veljala začasna prepoved. Ob nedeljah in dela prostih dneh so lahko bile odprti le bencinski servisi in lekarne.

Tretje branje predloga novele zakona o trgovini, po kateri bi bile trgovine ob nedeljah in praznikih zaprte, bo v državnem zboru na sporedu šele jeseni, do takrat pa bodo trgovine ob nedeljah očitno ostale odprte.

dezurni@zurnal24.si

Trgovina Nedeljski čas Slovenija "Še vse poletje za lobiranja in pritiske"
 

 

 
Komentarjev 32
 • Gene 07:59 24.julij 2020.

  Pravilno!

 • Avatar Leon
  Leon 07:00 24.julij 2020.

  To je kršenje referendumske volje ljudstva iz leta 2003 ! Sedaj je čas ,da tudi trgovke in trgovci pokažejo sredinec kapitalu in pridejo na ulice . VLADA

 • Freyya 06:33 24.julij 2020.

  jaz bi pa rekla tako naj bo potem ob nedeljah vse odprto če že morjo bit odprte trgovine ,črpalke ,potem pa naj se odprejo pošte ,banke upravne ,enote ,vrtci ,kajti jaz nimam časa čez teden in bi šla v nedeljo ...prikaži več plačat položnice na pošto,podaljšat limit na banko , uredit stvari na finančni upravi ,dat narest novo osebno , aja pa še otroka moram dat v vrtec da ga revčka ne matram pa vlačim okrog , osebni zdravnik naj tudi dela ker drugače ne morem do njega , vse naj se odpre in vsi bomo zadovoljni