Trump napadel Svetovno zdravstveno organizacijo

Foto: Epa
Foto: Epa
Ameriški predsednik očita svetovni zdravstveni organizaciji, da je "zamočila".
Oglej si celoten članek

Donald Trump je danes očital Svetovni zdravstveni organizaciji (WHO), da je "zamočila" pri odzivu na izbruh novega koronavirusa in da je bila preveč pod vplivom Kitajske. Zagrozil je še, da bodo ZDA preučile sredstva, ki jih namenjajo organizaciji.

"WHO je res zamočila," je tvitnil ameriški predsednik. Nadaljeval je, da je organizacija, čeprav večino sredstev prejme od ZDA, precej orientirana na Kitajsko. "To bomo podrobneje preučili," je dodal.

Kritičen je bil tudi do po njegovem napačnih nasvetov WHO. "Na srečo sem že zgodaj zavrnil njihov nasvet, naj ostanejo naše povezave s Kitajsko odprte. Zakaj ste nam dali tako napačno priporočilo?" je še zapisal.

Trump je sicer v začetku leta hvalil Kitajsko zaradi njenega obvladovanja izbruha koronavirusa, so pa bile ZDA tudi med prvimi, ki so ukinile letalske povezave s Kitajsko, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V ZDA se borijo z obsežnim izbruhom covida-19. Doslej se je z novim koronavirusom okužilo okoli 370.000 ljudi, umrlo pa jih je okoli 11.000.

Koronavirus v SLO Janša: Nekatere ukrepe bi začeli rahljati že v torek

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • max
    00:26 8. April 2020.

    trump je potrjen bumbar, ampak tokrat ga v tej izjavi popolnoma podpiram. WHO je okostenela in neodzivna organizacija, z refleksi …

  • 19:50 7. April 2020.

    Saj ima prav. WHO je pod nadzorom Kitajske. Poglejte kako je reagiral Bruce Aylward (en od pomočnikov direktorja WHO), ko …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.