Tu sta kobili varni pred mučiteljem

Foto: Društvo za opazovanje in Proučevanje ptic Slovenije kobili Rižana Cabidoule Foto: Društvo za opazovanje in Proučevanje ptic Slovenije kobila Cabidoule Foto: Društvo za opazovanje in Proučevanje ptic Slovenije kobila Rižana
Čeprav iz Društva za opazovanje in Proučevanje ptic Slovenije sprva niso hoteli sporočiti, kje se trenutno nahajata mučeni kobili, so zdaj le izdali novo lokacijo.
Oglej si celoten članek

Kobili Rižana in Cabidoule sta včeraj zapustili kliniko Veterinarske fakultete UL, kjer sta se dva meseca in pol zdravili zaradi napada in mučenja s strani 28-letnega Koprčana, ki pa je še vedno na prostosti. Ravno zaradi tega društvo sprva ni hotelo izdati nove lokacije kobil, saj so se bali možnosti ponovitve napada, danes pa so nam le sporočili, da sta kobili v začasnem domu v Orovi vasi pri Polzeli.

"Ker se Rižana in Cabidoule na novi lokaciji odlično počutita, in tudi zato, ker so nekateri naši novinarji tudi pravi detektivi in so ju takoj našli, smo se skupaj z njunimi novimi oskrbniki odločili, da slovenski javnosti že danes razkrijemo, kje je novo domovanje naših kobil. Sta v Rehabilitacijskem centru Petra, ki ga vodi Društvo za zaščito konj v Orovi vasi pri Polzeli," nam je sporočila Bia Rakar, iz Društva za opazovanje in Proučevanje ptic Slovenije. Rakarjeva nam je ob tem še povedala, da sta kobili v centru včeraj doživeli krasen sprejem, "tako s strani predstavnikov društva, kot tudi ostalih konj v centru."

"Že po prvem dnevu smo prepričani, da se bosta tam odlično počutili in v krasnem okolju centra zlahka počakali na vrnitev v Škocjanski zatok," so še dodali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.