Slovenija
32 ogledov

Tu sta kobili varni pred mučiteljem

kobila Cabidoule
1/3
Društvo za opazovanje in Proučevanje ptic Slovenije
Čeprav iz Društva za opazovanje in Proučevanje ptic Slovenije sprva niso hoteli sporočiti, kje se trenutno nahajata mučeni kobili, so zdaj le izdali novo lokacijo.

Kobili Rižana in Cabidoule sta včeraj zapustili kliniko Veterinarske fakultete UL, kjer sta se dva meseca in pol zdravili zaradi napada in mučenja s strani 28-letnega Koprčana, ki pa je še vedno na prostosti. Ravno zaradi tega društvo sprva ni hotelo izdati nove lokacije kobil, saj so se bali možnosti ponovitve napada, danes pa so nam le sporočili, da sta kobili v začasnem domu v Orovi vasi pri Polzeli.

"Ker se Rižana in Cabidoule na novi lokaciji odlično počutita, in tudi zato, ker so nekateri naši novinarji tudi pravi detektivi in so ju takoj našli, smo se skupaj z njunimi novimi oskrbniki odločili, da slovenski javnosti že danes razkrijemo, kje je novo domovanje naših kobil. Sta v Rehabilitacijskem centru Petra, ki ga vodi Društvo za zaščito konj v Orovi vasi pri Polzeli," nam je sporočila Bia Rakar, iz Društva za opazovanje in Proučevanje ptic Slovenije. Rakarjeva nam je ob tem še povedala, da sta kobili v centru včeraj doživeli krasen sprejem, "tako s strani predstavnikov društva, kot tudi ostalih konj v centru."

"Že po prvem dnevu smo prepričani, da se bosta tam odlično počutili in v krasnem okolju centra zlahka počakali na vrnitev v Škocjanski zatok," so še dodali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.